Sfârșiturile lumii

Sfârșiturile lumii
Preț: 52,50 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786067939859
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 352

DESCRIERE

Sfârșiturile lumii - Peter Brannen
 
... ne conduce într-o călătorie incredibilă prin cele cinci extincții în masă suferite de Pământ și, în acest proces, ne oferă posibilitatea de a întrezări viitorul care devine din ce în ce mai periculos. Lumea a fost arsă, înghețată, otrăvită, sufocată și bombardată de asteroizi, iar toate aceste momente au coincis cu perioade cu niveluri ridicate de dioxid de carbon. Folosind indicii vizibile pe care aceste extincții le-au lăsat în urmă, Peter Brannen ne duce în interiorul acestor „scene ale crimei”, pentru a spune povestea fiecărei dispariții.
 
„Acesta este motorul extincției”, scria paleontologul Peter Ward de la Universitatea din Washington, tot mai mulți oameni de știință considerând că actualele schimbări climatice au caracteristici similare cu aceste cinci extincții în masă. Acest tur ne poate spune mai multe despre viitorul nostru nu prea îndepărtat.
 
Civilizația noastră continuă să sfideze schimbările climatice, însă trebuie să ne dăm seama unde sunt limitele înainte de a fi prea târziu. Parțial călătorie în istorie, parțial avertisment pentru viitor, Sfârșiturile lumii ne duce într-un tur al modurilor în care planeta noastră a reînviat din morți, permițându-ne să ne înțelegem mai bine viitorul descoperindu-ne trecutul.
 
CUPRINS:
 
Prefață de Florina Chitea
Introducere
1. Începuturile
2. Extincția în masă de la sfârșitul Ordovicianului
3. Extincția în masă de la sfârşitul Devonianului
4. Extincția în masă de la sfârșitul Permianului
5. Extincția în masă de la sfârșitul Triasicului
6. Extincția în masă de la sfârşitul Cretacicului
7. Extincția în masă de la sfârșitul Pleistocenului
8. Viitorul apropiat.
9. Ultima extincție
Mulțumiri
Bibliografie
Index
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0299 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.