Secrete și minciuni în psihoterapie

Secrete și minciuni în psihoterapie
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1971-4
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 528

DESCRIERE

Secrete și minciuni în psihoterapie - Barry A. Farber, Matt Blanchard, Melanie Love
 
... chiar și în cel mai confidențial spațiu cu putință, cabinetul de psihoterapie, se întâmplă uneori ca anumite lucruri să rămână nespuse. De ce mint clienții? Dar terapeuții? Ce fel de teme tind să fie tăinuite, minimizate sau disimulate?
 
După ce oferă o perspectivă asupra acestei problematici generale: modurile tipice în care clienții înșală în terapie, dificultățile pe care terapeuții le au în detectarea secretelor și minciunilor, precum și motivele pentru care nesinceritatea pacientului este importantă, autorii oferă rezultatele studiilor pe care le-au desfășurat pe această temă și ilustrează prin bogate exemple clinice natura specifică a celor mai comune minciuni și secrete ale clienților: gânduri suicidare și de autovătămare, probleme sexuale, abuz de substanțe, traume, precum și tema progresului clinic și a sentimentelor clientului față de terapeut.
 
Cartea poate fi utilă atât psihoterapeuților, profesorilor și studenților din domeniul sănătății mentale, dar și clienților pentru care acest demers fascinant este încă în desfășurare, și care vor regăsi în paginile acestei lucrări numeroase elemente cu care se vor identifica.
 
Barry A. Farber este profesor de psihologie clinică la Teachers College, Columbia University din 1979. Interesat de cercetarea în domeniul psihoterapiei, a scris numeroase lucrări despre efectele practicării psihoterapiei asupra terapeutului și a persoanelor importante din viața terapeutului, burn-out-ul psihoterapeuților, modul în care terapeutul funcționează ca persoană de atașament, natura și consecințele auto-dezvăluirii în psihoterapie.
 
Matt Blanchard este psiholog clinician la New York University’s Gallatin School of Individualized Study.
 
Melanie Love este psiholog clinician la Temple University’s Counseling Center.

A vorbi sincer și deschis despre sex și sexualitate nu este întotdeauna simplu, atât pentru terapeut, cât și pentru client. Deseori, acest lucru presupune dezvățarea unor interdicții impregnate profund, precum și a unui sentiment puternic că, procedând astfel, sunt nesocotite regulile societății. Putem înțelege de ce evitarea pe de-a-ntregul a acestor subiecte în terapie reprezintă, adesea, varianta mai simplă sau, aparent, chiar necesară. Și, cu toate acestea, capacitatea de a vorbi liber despre o parte a vieții atât de profund personală și cu o influență atât de puternică poate avea un efect eliberator, o modalitate de a integra acele aspecte ale sinelui ce se simt rușinate atunci când sunt privite prin ochii unei alte persoane.
Autorii

CUPRINS:

Introducere
Capitolul 1. A spune minciuni și a păstra secrete în psihoterapie
Capitolul 2. Natura, prevalența și funcțiile îndeplinite de minciuni și de păstrarea secretelor: de ce facem astfel de lucruri?
Capitolul 3. Perspective clinice și empirice asupra secretelor și minciunilor din psihoterapie
Capitolul 4. Factorii care influențează probabilitatea, procesul și consecințele dezvăluirilor și ale nesincerității clientului: „e complicat!"
Capitolul 5. Nesinceritatea terapeutului
Capitolul 6. Proiectul Columbia despre minciunile din psihoterapie: lucruri pe care le-am aflat de la 1 345 de clienți
Capitolul 7. Minciuni clinice frecvente: gândurile suicidare, comportamentele de autovătămare și distresul emoțional
Capitolul 8. Minciuni clinice frecvente: mai cu seamă, cele sexuale
Capitolul 9. Minciuni clinice frecvente: consumul și abuzul de substanțe
Capitolul 10. Minciuni clinice frecvente: traumele
Capitolul 11. Minciuni clinice frecvente: progresul terapeutic și sentimentele față de terapeut
Secrete si minciuni in psihoterapie
Cuvânt de mulțumire
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0459 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.