Scrisori de la un astrofizician
37,00 lei
39,00 lei (-5,13%)

Scrisori de la un astrofizician

Scrisori de la un astrofizician
-5,1%
Preț: 37,00 lei
39,00 lei (-5,13%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1212-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 256

DESCRIERE

Scrisori de la un astrofizician - Neil deGrasse Tyson
 
... in acest volum, ce adună 101 de scrisori atent selectate, Tyson apelează la perspectivele cosmice pentru a răspunde celor mai diverse întrebări despre știință, credință, viață și, desigur, despre planeta Pluto. Răspunsurile sale concise, avizate, pasionate și adesea amuzante oglindesc popularitatea și reputația lui de excelent profesor formator.

Bestsellerul lui Tyson din 2017, Astrofizica pentru cei grăbiți, a ajutat peste un milion de cititori, într-o manieră deopotrivă profundă și accesibilă, să înțeleagă din ce este alcătuit universul nostru.

Cartea cea mai plină de sinceritate și de emoție de până acum a lui Tyson, Scrisori de la un astrofizician, ne face cunoștință cu o latură nouă, personală a strădaniei lui Tyson de a explora locul nostru în cosmos.
 
Oamenii care îi scriu nu sunt interesați doar de astronomie. Întrebările și frământările lor sunt legate de religie, filosofie, Nostradamus – de viață, în general. Iar Tyson le răspunde tuturor cu umor, compasiune și, uneori, cu o fermitate de pedagog.
 
Neil deGrasse Tyson este un astrofizician american, cercetător asociat în cadrul Departamentului de astrofizică al Muzeului American de Istorie Naturală și directorul Planetariului Hayden. De asemenea, este gazda emisiunii TV StarTalk și autorul a numeroase lucrări de specialitate. Locuiește în New York. La Editura Trei, de același autor au apărut: Astrofizica pentru cei grăbiți, Moartea într-o gaură neagră și alte dileme cosmice, În slujba războiului (scrisă împreună cu Avis Lang) și Origini (scrisă împreună cu Donald Goldsmith).

De asemenea, la Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial Trei, a apărut Astrofizica pentru copii grăbiți (scrisă împreună cu Gregory Mone), ghidul pentru cunoașterea Universului dedicat tinerilor cititori.
 
CUPRINS:
 
Prefaţă
Prolog. Un fel de memorii

1. Ethos. Spiritul caracteristic al unei culturi, manifestat în credințele și aspiraţiile sale
Capitolul 1. Speranța
Capitolul 2. Afirmații extraordinare
Capitolul 3. Cugetări
II. Cosmos. Universul văzut ca un întreg bine ordonat
Capitolul 4. Corespondenţă critică
Capitolul 5. Negarea științei
Capitolul 6. Filosofie
III. Patos. Un apel melancolic la emoții care deja sălăşluiesc în noi
Capitolul 7. Viață și moarte
Capitolul 8. Tragedie
Capitolul 9. Să crezi sau să nu crezi
IV. Kairos. Un moment propice pentru decizie sau acțiune
Capitolul 10. Zile de școală
Capitolul 11. Părinți și copii
Capitolul 12. Riposte
Epilog. Un fel de panegiric
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0212 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.