Schnauzerii. Crestere, inmultire si dresaj

Schnauzerii. Crestere, inmultire si dresaj
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 276

DESCRIERE

Schnauzerii. Crestere, inmultire si dresaj - Ioan Bud
 
Schnauzerii, „bărboşii" sau „mustacioşii", sunt câini cunoscuți și recunoscuți în întreaga lume, indiferent că este vorba de cel uriaş, mijlociu sau mic, ca având trăsături distincte în rândul raselor canine, dintre care putem mentiona: noblețea, bucuria de a trăi, frumusețea lor particulară, echilibrul, loialitatea, inteligența, curajul, hotărârea, dârzenia și disponibilitatea, astfel că cei care au avut ocazia să-i cunoască, au fost fascinați și cuceriti de această rasă.

Caracteristicile acestei rase deosebite, de-a lungul celor aproape 150 de ani de existență, s-au îmbunătățit permanent, încât astăzi este destul de greu să poți enumera multitudinea aptitudinilor pe care le posedă și performanțele pe care le poate realiza.

Ca urmare a vigilenței lui, Schnauzerul este câinele imposibil de ispitit de către străini, în care de fapt nu au încredere, astfel încât este considerat, alături de Rottweiler, gardianul ideal în paza caselor şi bunurilor noastre. Robust şi cu o rezistență deosebită la intemperii, are şi o sănătate de fier, ce se transmite cu fidelitate de la o generație la alta. Părul său aspru şi relativ bine dezvoltat reprezintă un costum ideal" ce-l protejează de intemperii, având trăsături foarte apropiate de cele ale cadrului natural, de unde şi rezistența sa deosebită la capriciile vremii sau la atacurile inamice.

Fericit să fie în preajma omului, Schnauzerul este companionul ideal, prietenul de nădejde şi apărătorul gata oricând să se sacrifice pentru stăpânul său. Intotdeauna grijuliu şi foarte atent, statornic în sarcinile sale, manifestă rareori independență în ce priveşte propriile interese, nu alarmează decât atunci când este necesar, fiind ferm şi energic în serviciu, discret, cumpătat, responsabil şi modest.

Schnauzerii au la prima vedere o privire aparent nepăsătoare, am putea zice filozofică, pe care însă o pot schimba în câteva secunde, în functie de condițiile date. Expresivitatea ochilor este un caracter tipic rasei; de culoare neagră, relativ şireți, plini de suflet şi candoare, privesc atent orice mişcare pe sub sprâncenele lungi; sclipitori şi prietenoşi când zăresc un prieten, dar plini de mânie atunci când văd un posibil inamic.
 
CUPRINS:
 
Pledoarie pentru schnauzer…3
Cainele, cel mai bun prieten al omului…5
Ganduri inainte de achizionarea schnauzerului…8
Schnauzerul urias (riesenchnauzer) …16
Schnauzerul mijlociu…22
Schnauzerul pitic (zwergschnauzer)…28
De unde procuram catelul?…34
Cresterea catelului de schnauzer…40
Exteriorul schnauzerului…49
Dentitia si determinarea varstei la caine…65
Schnauzerul si ceilalti membri ai familiei…69
Ingrijirea si intretinerea schnauzerului…90
Cui lasati cainele in grija…122
Reproductia la schnauzer…124
Alimentatia la schnauzer…. 137
Educatia si disciplinarea schnauzerului…161
Dresajul schnauzerului…187
Schnauzerul la expozitie…205
Princpalele boli intanite mai frecvent la caine si posibilitatile de combatere a acestora…209
Bibliografie …267
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0396 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.