Scara lui Iacov - Serghei Bulgakov

Scara lui Iacov - Serghei Bulgakov
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 168
Categoria: Religie

DESCRIERE

Scara lui Iacov - Serghei Bulgakov
 
Tema acestei lucrări este doctrina îngerilor. În ea însăşi, angelologia n-are nevoie, poate, să facă obiectul unui nou tratat: manualele de dogmatică o expun aproape complet şi, în ansamblu, uniform, fără divergente notabile, de altfel, între ortodocşi şi catolici. Totuși, dacă doctrina e bine definită, interpretarea sa teologică nu este deloc limpede. Acestei probleme îi este consacrată lucrarea prezentă.
 
Este de la sine înţeles că doctrina îngerilor prezintă pentru orice creştin un interes teoretic şi speculativ, ca şi religios şi practic. Autorului i-ar fi plăcut să transmită cititorului ceea ce i-a fost dat să întâmpine în cursul lucrului său: nu numai bucuria descoperirii, ci şi o mare "mângâiere" spirituală. Fie ca în această zi a sărbătorii lor, rugăciunea noastră să ajungă la ei, păzitorii şi mângâietorii cereşti: "Mai-marilor Voievozi ai oştilor cereşti, rugămu-vă pe voi noi, nevrednicii, ca prin rugăciunile voastre să ne acoperiţi pe noi, cu acoperământul aripilor măririi voastre celei netrupeşti."
Sinaxarul Sfântului Arhanghel Mihail şi al celorlalte puteri cereşti
Paris, Institutul Sfântul Serghie,
8/21 noiembrie 1928
 
CUPRINS:
 
Notă preliminară.
Introducere - Prietenul ceresc
Capitolul I - Cerul şi pământul.
Capitolul II - Îngerul păzitor
Capitolul III - Îngerii în viaţa lumii
Capitolul IV - Esenţa îngerilor.
Capitolul V - Viaţa îngerilor.
Capitolul VI - Teofanii şi angelofanii
Capitolul VII - Necorporalitatea îngerilor
Capitolul VIII - Lumea îngerilor şi Întruparea divină
Concluzii - Despre îngeri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1055 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.