Sase studii de psihologie

Sase studii de psihologie
Preț: 33,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-40-0273-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 208

DESCRIERE

Sase studii de psihologie - Jean Piaget
 
Cercetarile lui Jean Piaget în domeniul psihologiei copilului, efectuate pe parcursul a aproape patruzeci de ani, au vizat nu doar perfectionarea metodelor pedagogice sau educative, ci si o mai profunda cunoastere a omului. Din perspectiva lui Piaget, pentru a putea întelege natura si functionarea mecanismelor mentale la adult, este necesara întelegerea formarii acestor mecanisme la copii. Articolele si conferintele publicate în volumul de fata constituie un rezumat impresionant al operei autorului.
 
În prima parte, ele prezinta ceea ce este esential în descoperirile lui Piaget în domeniul dezvoltarii mentale si afective a copilului. În a doua parte, sunt abordate câteva probleme centrale – precum cele ale gândirii, limbajului si afectivitatii – într-o dubla perspectiva: genetica si structuralista.
 
Studentii, psihologii si toti cei interesati de psihologia dezvoltarii vor gasi în aceasta carte raspunsuri la diferite întrebari legate de dezvoltarea inteligentei, de dobândirea notiunilor de numar, spatiu si timp, de functia limbajului, de dezvoltarea gândirii, a afectivitatii sau a simtului moral.
 
CUPRINS:
 
Avertismentul editorului francez
Partea I
1. Dezvoltarea mentala a copilului
I. Nou-nascutul si sugarul
II. Copilaria mica, de la doi la sapte ani
III. Copilaria de la 7 la 12 ani
IV. Adolescenta
Partea a II-a
2. Gândirea copilului mic
3. Limbajul si gândirea din punct de vedere genetic
4. Rolul notiunii de echilibru în explicatie în psihologie
5. Probleme de psihologie genetica
6. Geneza si structura în psihologia inteligentei
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0291 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.