Sapte lectii si jumatate despre creier

Sapte lectii si jumatate despre creier
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069801529
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 200

DESCRIERE

Sapte lectii si jumatate despre creier - Lisa Feldman Barrett
 
... te-ai întrebat vreodată de ce ai un creier? Neurocercetătoarea Lisa Barrett spulberă miturile cu privire la pata aceea mare și gri pe care o ai între urechi. În șapte scurte eseuri (și o poveste de-o șchioapă despre cum au evoluat creierii), această carte subțirică, simpatică și accesibilă îți dezvăluie câteva lecții revelatoare culese din linia întâi a cercetărilor în neuroștiințe.
 
Am scris această carte de scurte eseuri informale pentru a te intriga și a te delecta. Nu e o lecție exhaustivă despre creier. În fiecare eseu sunt prezentate câteva informații științifice prețioase despre creierul tău, pe care le vom analiza, pentru a înțelege ce ne pot dezvălui ele despre natura umană. De preferat e să le citești în ordinea în care apar în carte, însă pot fi citite și aleatoriu.
 
Sper că îți va face plăcere să afli ce găsește un neurocercetător fascinant în privința creierului tău și cum o masă de aproximativ 1, 36 de kilograme te face să fii om. Aceste eseuri nu îți sugerează ce părere ar trebui să ai despre natura umană, însă te invită să te gândești la ce fel de om ești sau îți dorești să fii.”
 
LISA FELDMAN BARRETT este profesor de psihologie la Universitatea Northeastern, cu stagii la Harvard Medical School și Massachussetts General Hospital în psihiatrie și, respectiv, radiologie. A fost recompensată cu Director’s Pioneer Award, distincție oferită de NIH (Institutele Naționale de Sănătate), pentru cercetările sale inovatoare în domeniul mecanismelor neurofiziologice ale emoției.
 
CUPRINS:
 
Nota autoarei
Jumătatea de lecție. Creierul tău nu e destinat gândirii
Lecția 1. Ai un singur creier, nu trei
Lecția 2. Creierul tău e o rețea
Lecţia 3. Micuții creieri se leagă singuri la circuitele propriilor lumi
Lecția 4. Creierul tău anticipează (aproape) tot ce faci
Lecția 5. Creierul tău colaborează în secret cu alţi creieri
Lecția 6. Creierii creează mai multe tipuri de minte
Lecția 7. Creierul tău poate crea realitatea
Epilog
Mulțumiri
Apendice. Știința din spatele științei

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Stiinta si spiritualitate

Created in 0.0224 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.