Să rescriem codul bătrâneții

Să rescriem codul bătrâneții
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-606-789-375-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 368

DESCRIERE

Să rescriem codul bătrâneții - Dr. Becca Levy
 
Convingerile despre îmbătrânire decid cât de mult și cât de bine vom trăi

Cât de mult ne influențează cultura în care trăim convingerile despre bătrânețe? Gândirea, comportamentul și sănătatea oamenilor sunt influențate de societate și de grupurile cărora le aparțin și cu care interacționează. A venit timpul să ne schimbăm mentalitatea despre vârsta a treia, iar această carte ne arată cum să o facem.

Dr. Becca Levy, profesor la Universitatea Yale și expert în psihologia îmbătrânirii, își prezintă aici cercetările inovatoare și demonstrează modul în care convingerile despre bătrânețe pot fi modificate astfel încât speranța de viață să fie prelungită în medie cu 7 ani și jumătate. Rezultatele cercetărilor sale oferă informații surprinzătoare despre legătura dintre minte și corp. Dr. Levy demonstrează că multe probleme de sănătate atribuite în trecut procesului de îmbătrânire, cum ar fi pierderile de memorie, deteriorarea auzului și problemele cardiovasculare, sunt de fapt influențate de convingerile negative despre bătrânețe.

Autoarea prezintă o serie de povești de viață ale unor persoane fascinante, extrem de active și pline de succes profesional la vârste foarte avansate, precum și povestea unui oraș întreg care se conduce după astfel de principii. Să rescriem codul bătrâneții este o lucrare de referință, care prezintă tehnici de îmbunătățire a convingerilor noastre, astfel încât vârsta a treia să fie una plină de vitalitate și succes, precum și un proiect de diminuare a ageismului structural, în scopul unei schimbări durabile a societății.
 
 
„Această carte vă va schimba o parte dintre ideile fundamentale despre îmbătrânire… În calitate de expert mondial în psihologia îmbătrânirii, Becca Levy ne oferă dovezi remarcabile și riguroase potrivit cărora pentru a-ți păstra forma mintală și fizică cel mai bine este să-ți regândești stereotipurile privind ceea ce înseamnă să fii o persoană vârstnică." — Adam Grant, autorul cărților Originalii și Regândește, bestselleruri New York Times
 
Dr. Becca Levy, o autoritate în materie de gerontologie, predă epidemiologia la Yale School of Public Health și psihologia la Yale University. Cercetările sale revoluționare au schimbat modul în care ne raportăm la îmbătrânire și bătrânețe. Dr. Levy a fost invitată în Senatul S. U. A. pentru a vorbi despre efectele nocive ale discriminării pe bază de vârstă (ageism) și a contribuit la întocmirea argumentațiilor Curții Supreme a Statelor Unite pentru combaterea acestui fenomen social. Este consilier științific al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Campania de combatere a ageismului.
 
CUPRINS:

Introducere: Idei care circulă între SUA și Japonia
Capitolul 1: Imaginile din capul nostru
Capitolul 2: Anatomia unui episod de bătrâneţe
Capitolul 3: Bătrân și rapid
Capitolul 4: Creier musculos: genele nu înseamnă destin
Capitolul 5: Stimularea sănătății psihice în a doua parte a vieții
Capitolul 6: Prelungirea duratei vieții cu 7, 5 ani
Capitolul 7: Stele invizibile la lumina zilei: creativitatea şi simțurile
Capitolul 8: Ageismul: caracatița diabolică                                                                                               
Capitolul 9: Emanciparea individuală a bătrâneții: cum să vă eliberaţi mintea
Capitolul 10: Emanciparea socială a bătrâneții: o nouă mişcare socială
Postfaţă: Un oraș fără ageism

ANEXA 1: Metoda ABC pentru stimularea convingerilor pozitive despre bătrânețe
ANEXA 2: Muniție pentru demontarea stereotipurilor negative de vârstă
ANEXA 3: Apel pentru a pune capat ageismului structural
Credite foto
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0430 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.