Rugaciunile Sfintilor Trei Ierarhi

Rugaciunile Sfintilor Trei Ierarhi
Preț: 12,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 160
Categoria: Religie

DESCRIERE

Rugaciunile Sfintilor Trei Ierarhi - Vasile Cel Mare, Ioan Gura De Aur si Grigorie Teologul
 
…lucrarea lui Iisus Hristos nu este doar de o zi sau doua, ci dureaza multa vreme, ani indelungati, observa dumnezeiescul Hrisostom (Sf. Ioan Gura de Aur).

„Caci de multa lupta si vreme este trebuinta ca sa fie izgonit diavolul si pentru ca Hristos sa isi faca salas... inchinati-va deci rugaciunii si asteptati pe Domnul Dumnezeul nostru, pana ce se va milostivi de noi. Plangeti de dimineata pana seara si, de este cu putinta, intreaga noapte: «Doamne Iisuse Hristoase, miluieste-ma.» si siliti-va nous-ul [cugetul] in aceasta lucrare pana la moarte".
 
Toti Parintii nostri dau sfaturi asemanatoare, fiecare in felul sau si cu propriile sale vorbe, in functie de experienta sa de lupta si izbanda asupra vrajmasului - care este literal pus pe fuga si slabit cu totul de rugaciunea neincetata a mintii. „Fratilor, intotdeauna rasuflati Hristos", ne indeamna Sfantul Antonie cel Mare, invatatorul Pustiei. „intotdeauna sa iti aduci aminte de Dumnezeu, si mintea ta va deveni Rai", spune Sfantul Nil cel intelept.

CUPRINS:
 
Despre rugaciune la diferiti Sfinti Parinti ai Bisericii (texte alese)
Alte invataturi ale Sfintilor Parinti ai Bisericii despre rugaciune
Despre fericita Rugaciune, sfintita maica a tuturor virtutilor; si despre infatisarea vazuta si gandita in vremea rugaciunii
Despre rugaciune la un parinte contemporan:
Parintele Tanis Duhovnicul (1928-1991)
Sfantul Vasile cel Mare
Sfantul Ioan Gura de Aur
Sfantul Grigorie (Teologul) Arhiepiscopul Constantinopolului
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Religie

Created in 0.0258 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.