Reversul incertitudinii. Cum să iei decizii în momentele cheie

Reversul incertitudinii. Cum să iei decizii în momentele cheie
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-95585-0-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 400

DESCRIERE

Reversul incertitudinii. Cum să iei decizii în momentele cheie - Nathan Furr, Susannah Harmon Furr
 
Într-o lume tot mai alertă și în permanentă schimbare, sentimentul de nesiguranță este în creștere. Ne confruntăm cu el zi de zi. Dar nu foarte mulți dintre noi au învățat să-i facă față. Această carte vă oferă idei, instrumente și strategii cu ajutorul cărora veți reuși să treceți cu bine peste inevitabilele încercări pe care viața vi le aduce în cale.
 
Reversul incertitudinii este un ghid bazat pe date științifice, conceput pentru a ne ajuta să navigăm și să învingem furtunile sentimentului de nesiguranță – conține interviuri și opiniile unor renumiți lideri, inovatori, antreprenori și artiști din întreaga lume.
 
Atunci când încerci să-ți aduni curajul pentru un proiect nou, să optezi pentru o carieră nouă, să pornești o afacere, să dezvolți o idee sau să te reinventezi după o criză sau schimbare existențială, va trebui să faci față sentimentului de incertitudine – acea stare ambiguă, neplăcută, care de cele mai multe ori se transformă în confuzie, angoasă și frică, împiedicându-te deseori să acționezi.
 
Bazându-se pe sute de interviuri, precum și cercetări revoluționare în domeniul psihologiei, inovației și economiei comportamentale, Nathan și Susannah ne pun la dispoziție în Reversul incertitudinii zeci de instrumente – inclusiv modele mentale, tehnici și reflecții – cu care să putem să răsturnăm ideea de nesiguranță, dezvoltând o viziune a ceea ce avem de făcut mai departe, deschizându-ne mintea spre posibilități noi.

Nathan Furr este profesor de strategie și inovație la INSEAD. A obținut un doctorat la Stanford University unde a cercetat cum inovatorii își comercializează ideile. Furr publică frecvent articole în Harvard Business Review, Sloan Management Review, Forbes, Inc, și reviste academice. Este Innosight Fellow, a fost nominalizat pentru Thinkers 50 Innovation Award și colaborează cu companii de top precum Google, Microsoft, Citi, ING, Philips, Solvay ș. a.
 
Susannah Harmon Furr este antreprenor, designer, istoric de artă și contrarian. A pus bazele unei linii vestimentare pentru femei, iar în prezent cultivă o grădină bio-intesiv, ca parte a unui accelerator din Normandia.

CUPRINS:

Prefaţă. Ce este reversul incertitudinii?
Introducere. Deblocarea reversului incertitudinii

Secțiunea întâi. Reîncadrarea
1. Reîncadrarea
2. Asigurarea răscumpărabilă
3. Frontierele
4. Posibilul latent
5. Jocul Infinit
6. Poveștile
7. Minimizarea regretelor
8. Aplomb (Pune la îndoială îndoiala de sine)
9. Manifestul incertitudinii

Secțiunea a doua. Amorsarea
10. Cunoaște-ți riscurile
11. Opţiunile personale reale
12. Compensatorii incertitudinii
13. Pene Dumbo
14. Piste de decolare şi aterizare
15. Reimaginarea resurselor
16. Fait sur mesure
17. Nu forța motorul

Secțiunea a treia. Acționează
18. Activează şi deblochează
19. Valori sau obiective?
20. Flexibilitatea cognitivă
21. Învăţarea în ceață
22. 10. 000 de încercări
23. Improvizaţia
24. Cu paşi mici
25. Pivotează
 
Secțiunea a patra. Sprijinul
26. Igiena emoțională
27. Realismul
28. Magia
Concluzii. Incertitudine, curaj și magie
Note
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0213 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.