Rețete de post și sarbători creștine

Rețete de post și sarbători creștine
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-47-3139-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 208
Categoria: Alimentatie

DESCRIERE

Rețete de post și sarbători creștine - Maria Cristea Soimu
 
... sărbătorile creștine aduc cu ele un plus de bucurie, farmec și unitate a familiei, și asta… și prin bucătăria tradițională! O carte de bucate este o declarație de dragoste pe care tu, ca autor, o faci poporului tău. O carte de bucate închide în ea sentimentele tale și ale celor despre care vorbești și pentru care scrii.
 
O carte de bucate este un document istoric, despre care se vorbește prea rar. Ea oferă informații despre tradiții și obiceiuri, despre viața și preocupările oamenilor, despre aspirații și despre bătălia zilnică pentru existență. O carte de bucate este o carte de poezie autentică, poate cea mai frumoasă carte de literatură scrisă de fiecare popor în parte. Cartea de față vine să umple un gol perpetuat de-a lungul celor trei veacuri de când se scriu rețete culinare în limba română.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE    
In loc de prefaţă                
Cate ceva despre hrana omului                 
Pe scurt despre hrana omului             
Ce spun maeştrii bucătari despre:         
Măsuri şi măsurători aproximative folosite în bucatarie                
Simboluri creştine în bucătăria românească        
I. RETETE DE FRUPT PENTRU LASATA-SECULUI    
II. SĂPTĂMÂNĂ BRÂNZEI                
1. Mâncăruri scăzute                        
2. Dulciuri                         
III. RETETE DE POST            
1. Salate                                                    
2. Borşuri            
3. Ciorbe             
4. Supe    
5. Mâncăruri scăzute din legume, ciuperci şi făinoase        
IV. DULCIURI DE POST    
V. PLĂCINTE
VI. RETETE CU PESTE        
VII. POSTUL PAŞTELUI    
Pastele                
9 Martie - Cei 40 de sfinţi mucenici din Sevastia         
25 martie - Buna Vestire        
Masa de Buna Vestire            
Sâmbăta lui Lazăr (sau Sâmbăta Floriilor)                    
Lazărelul (Colind)    
Slujba de seară (Vecernia) la mănăstirea Pasărea         
Duminica Floriilor
Veniţi, norii de mulţime
Azi cu toţi să prăznuim
Săptămână Patimilor
Cinstiţi creştini
învierea lui Hristos. Arătările Mântuitorului
înălţarea Domnului - Masa de înălţare la Calafat
Masa de înălţare            |
Meniuri de post pentru Săptămâna Patimilor
VIII. REŢETE PENTRU POST ASPRU CĂLUGĂRESC
IX. MASA DE PAŞTE
Dulciuri tradiţionale
X. LEGENDE DESPRE CRĂCIUN    
Legenda lui Moş Crăciun                
Sărbătoarea Crăciunului (Un amestec de creştinism şi păgânism)
Obiceiuri şi tradiţii                    
Prânzul de Ignat (20 decembrie)
XI. COLINDE, SORCOVA, PLUGUŞORUL            
XII. PREPARATE TRADIŢIONALE DIN CARNE DE PORC
XIII. MASA TRADIŢIONALĂ DE CRĂCIUN
Preparate din carne de pasăre
Friptura de porc
Alte retete traditionale
Dulciuri traditionale
Nota autoarei
Index
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Alimentatie

Created in 0.0266 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.