Reţeta pentru o viaţă mai bună. Soluții pentru gestionarea stresului, reducerea anxietății și creșterea stării de bine

Reţeta pentru o viaţă mai bună. Soluții pentru gestionarea stresului, reducerea anxietății și creșterea stării de bine
-8,4%
Preț: 32,00 lei
34,95 lei (-8,44%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-9143-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 232

DESCRIERE

Reţeta pentru o viaţă mai bună. Soluții pentru gestionarea stresului, reducerea anxietății și creșterea stării de bine - Dr. Robyn L. Gobin
 
... te-ai gândit vreodată cum ar arăta viața ideală din punctul tău de vedere? Unde ai lucra? La ce activități sociale ai participa? De ce lucruri ai fi interesat?
 
Cartea pe care o ai în față constituie rețeta transformării în realitate a acestor idei. Ea cuprinde strategii care și-au dovedit eficacitatea în toate domeniile existenței personale: social, material, intelectual, vocațional, spiritual, emoțional. De la crearea unui program care te va ajuta să petreci mai mult timp cu familia și cu prietenii până la aflarea satisfacției în tot ceea ce faci, la serviciu și în afara acestuia, autoarea propune un adevărat plan personalizat de îngrijire personală.
 
În același timp, vei învăța ce să faci atunci când anxietatea nu-ți dă pace și stresul te macină, cum poți să ajungi la un echilibru între viața personală și cea profesională, cum să îmbunătățești calitatea relațiilor pe care le ai și, în general, ce atitudine să adopți pentru a-ți trăi viața așa cum îți dorești.
 
Creierul este una dintre cele mai subestimate părți ale corpului. El lucrează în permanență, chiar şi atunci când noi nu suntem conştienţi de acest lucru. Ne ajută să judecăm și să evaluăm situațiile, să facem planuri, să rezolvăm probleme complexe și să ne amintim lucruri din trecut. Pentru un organ atât de mic (cântăreşte numai circa 1. 350 grame!), este o responsabilitate foarte mare.

Datorită faptului că funcţionează cu atâta ușurință, uităm adeseori că randamentul lui poate scădea pe parcursul vieții. Toţi ştim că exercițiile fizice şi mişcarea sunt necesare dacă vrem să avem un corp robust și sănătos. Ei bine, acelaşi lucru este valabil și în cazul creierului. Pentru a ajuta creierul să funcționeze în mod optim cât mai mult cu putință, trebuie să-l antrenăm.

Dimensiunea intelectuală a îngrijirii personale presupune efectuarea unor exerciții pentru creier; înseamnă a face lucruri care ne ajută să nu ne pierdem ascuţimea minții. Este vorba despre un proces de învăţare care trebuie să dureze toată viața, iar pentru asta e necesar să ne arătăm deschişi faţă de experiențele noi, să ne folosim creativitatea şi să determinăm creierul să rezolve probleme și să-și însușească noi cunoştinţe.

CUPRINS:
 
1. De ce ar trebui să te intereseze îngrijirea personală
 
2. Prietenii, familia, distracția. Dimensiunea socială a îngrijirii personale
 
3. Mişcă-te! Dimensiunea fizică a îngrijirii personale
 
4. Viaţa minţii. Dimensiunea intelectuală a îngrijirii personale
 
5. Munca şi joaca. Dimensiunea vocaţională a îngrijirii personale
 
6. Sinele superior. Dimensiunea spirituală a îngrijirii personale
 
7. Fii cel mai bun prieten al tău. Dimensiunea emoțională a îngrijirii personale
 
8. Îngrijirea personală. Rețeta pentru o viaţă mai bună
 
Resurse suplimentare
Referințe bibliografice
Index

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0211 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.