Respirația. O nouă știință a unei arte pierdute

Respirația. O nouă știință a unei arte pierdute
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-257-4
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 384

DESCRIERE

Respirația. O nouă știință a unei arte pierdute - James Nestor
 
Nimic nu este mai important decât respirația: inspiră, expiră, repetă de 25 000 de ori pe zi. Însă oamenii și-au pierdut capacitatea de a respira corect, iar consecințele sunt grave. Ziaristul James Nestor călătorește prin toată lumea și găsește oameni care cercetează știința pierdută din spatele unor practici antice de respirație cum sunt pranayama, Sudarshan Kriya și Tummo.
 
Având la bază mii de ani de texte medicale și studii de ultimă oră în domeniile pneumologiei, psihologiei, biochimiei și fiziologiei umane, Respirația răstoarnă credințele înrădăcinate despre tot ce credeam că știm în legătură cu cea mai elementară funcție biologică. N-o să mai respirați niciodată la fel.
 
„Cu această nouă carte antrenantă și venită într-un moment straniu de potrivit, James Nestor explică știința din spatele respirației corecte și cum ne putem transforma plămânii și viața. Cartea este vioaie și detaliată și este o lectură permanent captivantă, în care autorul combină detalii personale, istorice și științifice." - The Boston Globe
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
PARTEA I. EXPERIMENTUL
Capitolul 1. Cea mai deficientă respirație din tot regnul animal
Capitolul 2. Respirația pe gură
 
PARTEA A II-A. PIERDUTA ARTĂ ȘI ȘTIINȚĂ A RESPIRAȚIEI
Capitolul 3. Nasul
Capitolul 4. Expiră
Capitolul 5. Respiră lent
Capitolul 6. Respiră mai puțin
Capitolul 7. Mestecă
 
PARTEA A III-A. RESPIRAȚIA+
Capitolul 8. Uneori, mai mult
Capitolul 9. Ţine-ți respirația
Capitolul 10. Rapid, lent și deloc
Epilog. Un ultim respiro
Mulțumiri speciale
Anexă. Tehnici de respirație
Note bibliografice
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0256 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.