Repertoriul OZN din Romania

Repertoriul OZN din Romania
Preț: 50,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 330

DESCRIERE

Repertoriul OZN din Romania - Calin N. Turcu
 
... faptul că astfel de observaţii neobişnuite nu sunt o "caracteristică" a ultimilor ani, ne dovedeşte chiar această carte, lată un alt exemplu, puţin diferit de primul, dar aflat - şi nu din întâmplare - pe "aceeaşi lungime de undă":

Duţă V. Nicolae s-a născut la 24 aprilie 1927, în comuna Şoimari din jud. Prahova. La şcoala din comuna natală a urmat patru clase primare, plus încă una de gimnaziu. Au fost vreo zece fraţi la părinţi şi, din cauza greutăţilor din familie, între 12 şi 16 ani a intrat ca argat la o familie. După care, au început pentru el marile probleme ale vieţii. A muncit din greu şi mai munceşte şi acum, când a depăşit pragul celor 70 ani.
 
El povesteşte:
"în clasa a IV-a primară - nu-mi amintesc exact dacă era în toamna lui 1936, sau în primăvara anului următor 1937 -, ne aflam cu toţii, copii, învăţători şi profesori, într-o recreaţie pe un mic platou din faţa şcolii. Era o zi senină şi caldă, fără nori, cu soarele strălucind pe cer, înainte de amiază, probabil în jurul orei 11: 00.
 
La un moment dat, dinspre nord-vest, a apărut pe cer un obiect rotund ca o minge, mare cam cât o roată de căruţă, care se deplasa lent spre nord-est. Părea că se roteşte în jurul lui în timpul deplasării, avea o lumină albă, strălucitoare şi răspândea un soi de raze scurte. Nu lăsa în urmă nici un fel de trenă sau coadă, dar se auzea clar un sunet fin şi puţin ascuţit. Mergea încet şi am avut timp cu toţii să-l observăm bine, pe parcursul a circa zece minute, până a dispărut în spatele dealurilor. Nu cred că se afla la o altitudine prea mare, dar acum (1997), nu mai pot aprecia care ar fi putut să fie aceasta.
 
îmi amintesc foarte clar toate amănuntele şi faptul că s-au făcut atunci multe comentarii pe marginea acestei observaţii... Eram copil şi nu am dat prea mare importanţă acestei întâmplări, dar ţin bine minte toate amănuntele, pentru că am o memorie foarte bună, care îmi permite să-mi reamintesc numeroase evenimente petrecute încă din fragedă copilărie".

Astfel de exemple sunt cuprinse cu sutele în paginile acestei lucrări. 540 de ani de istorie mai puţin obişnuită, sute de descrieri ale unor întâmplări ieşite din comun, observaţii stranii ce nu-şi găsesc locul în obişnuinţele noastre. Toate par a depăşi întrucâtva standardele şi tiparele gândirii umane. Poate că nu toate aceste semnalări sunt reale ori veridice. Poate că 60% dintre ele sunt fabulaţii, fantezii sau poveşti neadevărate...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0261 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.