Renunţă la codependenţă. Ce poţi face pentru a nu-i mai lăsa pe ceilalţi să te controleze şi pentru a începe să ai grijă de tine însuţi

Renunţă la codependenţă. Ce poţi face pentru a nu-i mai lăsa pe ceilalţi să te controleze şi pentru a începe să ai grijă de tine însuţi
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-756-039-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 392

DESCRIERE

Renunţă la codependenţă. Ce poţi face pentru a nu-i mai lăsa pe ceilalţi să te controleze şi pentru a începe să ai grijă de tine însuţi - Melody Beattie
 
... perspectiva plină de înţelegere şi de compasiune faţă de codedependenţă (o condiţie în care uiţi de sine în numele ajutării unei alte persoane) a lui Melody Beattie a atins o coardă universală în rândul celor care se confruntă cu comportamentul autodistructiv al unei persoane dragi. Cartea ei, Renunţă la codependenţă, a ajutat milioane de cititori să înţeleagă că nu vor putea schimba niciodată pe altcineva, ci numai pe ei înşişi.
 
Melody îţi prezintă, în această carte, opiniile ei pline de inspiraţie, exerciţiile şi testele de dezvoltare personală care pot ajuta la vindecare.
 
Fragmente din carte:
Refuză să mai accepţi o relaţie antagonistă cu tine însuţi. Nu mai da vina pe tine şi nu te mai considera o victimă. Mai mult decât atât, asumă-ţi responsabilitatea şi fă paşii necesari în această direcţie. Pune capăt vinovăţiei. Ruşinea şi vinovăţia nu sunt niciodată benefice pe termen lung. Ele sunt uneori utile pe termen scurt, pentru a ne indica în ce fel ne-am încălcat propriul cod moral. Ruşinea şi vinovăţia nu sunt în niciun caz utile ca un mod de viaţă. Nu-ţi mai repeta că „ar trebui să" sau „nu ar trebui să".
 
Devino conştient de momentele în care te torturezi singur şi fă un efort concertat de a-ţi transmite mesaje pozitive. Dacă trebuie să faci un anumit lucru, fa-l. Dacă te torturezi însă singur, opreşte-te. In timp, acest lucru va deveni din ce în ce mai uşor. Râzi (când şi când) de tine însuţi, repetă-ţi că nu te vei lăsa amăgit, oferă-ţi o îmbrăţişare şi vezi-ţi de viaţă în acord cu alegerile tale.
 
Dacă simţi o stare autentică de vinovăţie, gestioneaz-o. Nu uita că Dumnezeu te iartă întotdeauna. El ştie că ai făcut ce ai ştiut mai bine, chiar dacă nu a fost momentul tău culminant. Nu trebuie în niciun caz să te pedepseşti simţindu-te vinovat pentru a-i demonstra astfel lui Dumnezeu sau altcuiva cât de mult îţi pasă. Iartă-te pe tine însuţi. Pune în aplicare paşii cinci şi şase (vezi capitolul referitor la Programul în 12 paşi). Discută cu un preot. Vorbeşte cu Dumnezeu. îndreaptă ce mai poţi îndrepta, iar apoi uită de ceea ce s-a întâmplat.
 
Nu mai cultiva starea de ruşine. La fel ca vinovăţia, ruşinea nu serveşte niciunui scop util pe termen lung...
 
CUPRINS:
 
Introducere
Partea I. Ce este codependenţa şi cine suferă de ea?
1. Povestea Jessicăi... 37
2. Alte poveşti adevărate... 47
3. Codependenţa ... 63
4. Caracteristicile codependenţei ... 77
 
Partea a II-a. Fundamentele îngrijirii de sine
5. Detaşarea... 103
6. Nu te lăsa spulberat de orice vânticel... 121
7. Eliberează-te ... 135
8. Renunţă la statutul de victimă ... 149
9. Non-dependenţa... 171
10. Trăieşte-ţi viaţa aşa cum doreşti... 193
11. Trăieşte o poveste de dragoste cu tine însuţi ... 203
12. învaţă arta acceptării... 217
13. Conştientizează-ţi propriile sentimente ... 237
14. Mânia... 253
15. Da, tu poţi gândi singur ... 273
16. Stabileşte-ţi propriile obiective... 283
17. Comunicarea ... 295
18. începe un program în 12 paşi ... 309
19. Alte detalii ... 343
20. învaţă să trăieşti şi să iubeşti din nou... 375
 
Epilog... 387
Despre autoare ... 391

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0556 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.