Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica

Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
ISBN: 978-606-9092-11-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 112

DESCRIERE

Relatia de cuplu, de la ridicol la sublim - Doru Cica
 
... analizând diferite tipuri de relaţionări şi efectele lor asupra celor doi parteneri şi a vieţii lor comune, cartea surprinde o imagine inedită a cuplului, oferind cheia înţelegerii celor mai des întâlnite probleme şi dificultăţi cu care Adam şi Eva se confruntă în drumul lor către armonizarea reciprocă. Aşa cum ne-a obişnuit deja, autorul tratează o tematică serioasă într-un ton destins, care ne smulge zâmbete pe ici, ba chiar ne amuză copios pe colo, răspunzând însă unor întrebări care macină specia umană de când lumea şi pământul.
 
Fragmente din carte:
... bărbaţii sunt ceva mai puţin afectaţi, deoarece din „construcţia" standard nu au programul de cuib, nu sunt obsedaţi de relaţii. Să mă scuzaţi, dar bărbaţii care au probleme emoţionale se îmbată şi/sau merg la curve (cel puţin o bună parte din ei). Cu toate acestea, decelez deseori emoţii negative refulate bine ascunse, legate de sexualitate şi generatoare de boli, şi la aceştia.

Doresc să vă explic, în continuare, care este mecanismul prin care emoţiile negative, traumele emoţionale declanşează boli cu manifestare fizică. Fără prea multă filosofie esoterică, noi avem 4 corpuri: corpul fizic, corpul mental, corpul emoţional şi corpul spiritual (numit şi suflet). Fiecare din cele 4 corpuri are propriul metabolism, prin care se produc hrănirea, digestia, extragerea şi asimilarea nutrienţilor şi eliminarea metaboliţilor - reziduurilor. Traiectul şi echipamentul metabolismului corpului fizic se numeşte tub digestiv; la acesta se adaugă câteva organe/fabricuţe care asistă digestia (ficat, vezică biliară, pancreas).
 
Mai întâi ALEGEM mâncarea (asta dacă putem alege - mulţi dintre noi mănâncă ce au), apoi o mestecăm şi o înghiţim. Odată cu alimentele benefice ingerăm şi toxine, E-uri, otrăvuri. Din păcate, este inerent şi de neevitat. înghiţim o grămadă de bacterii. Ideal ar fi să anihilăm/neutralizăm ce se poate şi să eliminăm prin aparatul excretor restul. Necazul este că noi stocăm, depozităm în organele noastre o bună parte din aceşti participanţi nocivi la alimentaţie.

Nu se ştie de ce, dar metabolismul corpului nostru emoţional urmează acelaşi traiect: masticăm emoţiile, încercăm să le înghiţim, le digerăm, tot la nivelul stomacului (matricea sa energetică - soft-ul), extragem nutrienţii (învăţămintele) în intestine şi eliminăm metaboliţii, reziduurile, toxinele şi E-urile emoţionale sub formă de „caca" emoţional. Mai avem în dotare, din proiect divin, un organ foarte, foarte interesant: creierul reptilian, sistemul limbic.
 
Acesta este situat în interiorul creierului „nou" - neocortexul, şi conţine celebrele glande endocrine talamus, hipo-talamus, hipofiza, epifiza, hipocampusul şi amigdala. Acest veritabil computer endocrin comandă absolut toată biochimia corpului uman şi vom vedea că nu numai. Problema constă în faptul că, în pofida hiper-complexităţii, sistemul limbic este foarte „prost" în ceea ce priveşte analiza trăirilor noastre emoţionale. Toată pleiada, atât de cântată de poeţi, a stărilor şi experienţelor emoţionale ale speciei noastre este tranşată şi înghesuită în trei mari departamente-acţiuni: Mâncare - Perpetuarea speciei (sex) - Supravieţuire („Luptă sau fugi!").

Haideţi să urmărim traiectul digestiv emoţional al unei traume relaţional-sexuale. Exemplu banal, dar atât de dureros: ea află că el are o aventură. Primul sentiment: „Eu nu pot să înghit aşa ceva!!!" Informaţia ajunge la creierul reptilian, care însă face traducerea: „Stăpâna are un os în gât; nu poate să înghită" (observaţi că sistemului limbic „i se rupe" de emoţiile noastre fruste). Fiind la comenzi, induce imediat senzaţia de vomă, de reflex esofagian, pentru a elimina „osul". De asemenea, dilată esofagul, pentru a permite „osului" să treacă. Ca urmare, persoanele care nu „înghit" emoţiile pe care, fie vorba între noi, tot ele le-au generat, se vor îmbolnăvi de afecţiuni bucale, faringiene şi ale esofagului. Şi bolile tiroidiene intră în aceeaşi categorie, dacă se mai adaugă imposibilitatea de a elimina emoţia înghiţită prin comunicare, verbalizare (dacă „ţii în tine").

Să presupunem că persoana a reuşit cumva sa „înghită" şocul emoţional al adulterului. Acesta ajunge în „stomacul emoţional", care se suprapune peste stomacul fizic. Emisia este: „Eu nu pot să diger aşa ceva!" Creierul limbic crede că are în stomac o... copită de antilopă şi dă comenzile: vomă + reflux gastric; mărirea cantităţii şi concentraţiei de acid gastric, plus vărsarea bilei în duoden, pentru a digera monstruozitatea pe care o are în stomac. Dar doamna nu are nimic în stomac, pentru că nu poate să mănânce de supărare. Rezultatul la nivel fizic: gastrită, ulcer, cancer.

Ne continuăm călătoria emoţională. Din stomac, unde, cât de cât, a digerat povestea cu soţul şi amanta, tot pachetul trece în intestinul subţire. Aici, şocul primar se împarte în diferiţi nutrienţi/otrăvuri emoţionale: furia - îmbolnăveşte ficatul; amăreala sufletească, senzaţia că nu mai ai parte de dulceaţă - îmbolnăveşte pancreasul; frica de viitorul relaţiei - se îmbolnăvesc rinichii; neiertarea - se îmbolnăvesc sistemul imunitar şi duodenul; dispreţul, ura - creierul şi sistemul ganglionar limfatic; negarea sexualităţii - ovarele şi uterul; mâhnirea cronică - demenţă şi canceruri; durere sufletească - leucemie şi boli de inimă.

In sfârşit, ceea ce a mai rămas ajunge în colon - „iert, dar nu uit", „eu nu pot să elimin aşa ceva". Se declanşează bolile autoimune (dorinţa de sinucidere la nivel subconştient) şi cancerul de colon. Acesta este mecanismul metabolismului emoţional. Majoritatea emoţiilor negative sunt legate direct (sau indirect) de relaţii...
 
CUPRINS:
 
PROLOG
INTRODUCERE
RUGĂCIUNE (Nota autorului)
CAPITOLUL I. PREMISA ANCESTRALĂ A SPECIEI
CAPITOLUL II. PREMISA SEXUALĂ
CAPITOLUL III. PREMISA SOCIAL-CULTURALĂ ŞI FAMILIALĂ
CAPITOLUL IV. PREMISA KARMICĂ
CAPITOLUL V. PREMISA GAY
ÎNCHEIERE
TITLURI DE ACELAȘI AUTOR
MATERIALE DISPONIBILE PE DVD
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0373 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.