Regina Maria (Colectia Centenarul Marii Uniri)

Regina Maria (Colectia Centenarul Marii Uniri)
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 9786068894638
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 190

DESCRIERE

Regina Maria (Colectia Centenarul Marii Uniri) - Cristian Mosneanu
 
... prezinta viata reginei Maria împletita cu istoria poporului român de la sfârsit de secol XIX si început de secol XX. îmbinând stilul documentar cu cel literar, uneori poetic Cristian Mosneanu ne plimba prin universul vietii reginei Maria, de la nasterea ei, la perioada adolescentei, la primii fiori de dragoste si atractia pe care a simtit-o din primul moment pentru printul Ferdinand al României, la momentul casatoriei cu acesta si primul ei contact cu România.
 
Pe parcursul lucrarii veti descoperi o personalitate complexa, autoritara în relatiile ei cu regele României, Carol I, o sotie dedicata sotului, relatie care a îmbracat, în decursul timpului, diferite forme de manifestare, de la regina mama supusa la regina femeie nefericita, la femeia regina suverana în relatiile cu barbatii îndragostiti de personalitatea ei, la regina razboinica care a avut curajul sa stea în linia întâi a frontului, dar mai ales la femeia dedicata sotului ei, Ferdinand pe care l-a sprijinit în toate deciziile politice si militare dificile.
 
Un rol deosebit l-a avut regina Maria ca reprezentanta a diplomatiei românesti, în care nu a pregetat sa-si puna în balanta pe lânga frumusetea fizica si talentul seductiei feminine, în temeiul câstigului pentru tara, mai ales în timpul vizitei de la Paris si din America. Albert I, regele Belgiei, care a avut onoarea sa o cunoasca, în timpul negocierilor de la Paris, nu s-a sfiit sa afirme despre...
 
CUPRINS:
 
Prefata        
Introducere
    
Copilaria reginei Maria - întruchiparea fericirii vietii
Casatoria si perioada dinaintea domniei - o lume noua si stranie            
Regina Maria, mama soldatilor români
Regina Maria si Conferinta de pace de la Paris. Vizita reginei Maria în SUA
între crinii gradinei papei si cararile cu flori ale palatelor    
Viata intima a reginei-o carare presarata cu multi spini
Balcic, oaza de liniste a reginei
Orice final de viata este tristul apus al unei calatorii
Regina Maria si Marele Maestru        
Gândurile reginei Maria si portretul ei zugravit de contemporani        
în loc de final    
Bibliografie            
 
 
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0282 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.