Redescoperirea conversației. Puterea dialogului în epoca digitală

Redescoperirea conversației. Puterea dialogului în epoca digitală
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-7807-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 472

DESCRIERE

Redescoperirea conversației. Puterea dialogului în epoca digitală - Sherry Turkle
 
Comunicarea tehnologizată ca stil modern de viață ne-a adus o mulțime de probleme. Comunicarea față în față reprezintă lucrul cel mai uman pe care îl facem. Atunci când suntem prezenți trup și suflet unul pentru celălalt, învățăm să ne ascultăm. Așa ne dezvoltăm capacitatea de empatie. Așa trăim bucuria de a fi auziți și înțeleși. Comunicarea contribuie la practica autoreflecției, adică a conversațiilor cu noi înșine, care reprezintă fundamentul dezvoltării timpurii.
 
În ziua de azi, căutăm metode prin care să ocolim conversația. Ne ascundem unii de alții, chiar dacă suntem conectați tot timpul în mediul online. Suntem tentați să ne prezentăm în lumea virtuală așa cum ne-am dori să fim. Desigur, această disimulare poate fi eficientă oriunde, doar că ne este mai ușor să alcătuim, să edităm și să îmbunătățim un mesaj în mediul online.
 
Totul duce la fuga de conversație, cel puțin de conversațiile deschise și spontane, cele în care explorăm idei, în care ne îngăduim să trăim prezentul din plin și să fim vulnerabili. Totuși, acestea sunt conversații prin care empatia și intimitatea prosperă, iar acțiunea socială capătă putere.
 
... folosirea excesivă a mijloacelor digitale de comunicare a dus la scăderea calității conversațiilor directe și a relațiilor umane, împiedicându-ne să aprofundăm informațiile și să-i ascultăm cu adevărat pe ceilalți. Redescoperirea conversației este o lectură obligatorie pentru toți cei interesați de modul în care tehnologia ne influențează viața și de felul în care ne putem reconecta cu semenii la un nivel mai profund.

CUPRINS:

PLEDOARIE PENTRU CONVERSAȚIE
Jurnalele empatiei — 13
Fuga de conversație — 30
PRIMUL SCAUN
Solitudinea — 75
Autoreflecția — 97
AL DOILEA SCAUN
Familia — 125
Prietenia — 164
Dragostea — 208
AL TREILEA SCAUN
Educația — 243
Munca — 288
CALEA SPRE PROGRES
Viața publică — 337
Clipa — 365
UN AL PATRULEA SCAUN?
Sfârșitul uitării — 387
Mulțumiri — 415
Note — 417
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0227 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.