Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul

Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul
Preț: 49,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-46-8300-0
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 312

DESCRIERE

Războiul Rece. Înțelegerile, spionii, minciunile, adevărul - John Lewis Gaddis
 
... după încheierea, în 1945, a celui de-al Doilea Război Mondial, a început o nouă confruntare, de o natură şi o amploare fără precedent, pe care George Orwell o va numi Războiul Rece: din 1947 pînă la căderea Zidului Berlinului (1989) şi apoi a Uniunii Sovietice (1991), lumea va trăi sub ameninţarea unui conflict nuclear.
 
Cercetînd o serie de arhive deschise de curînd şi apelînd la numeroase mărturii şi volume de memorii, John Lewis Gaddis analizează în profunzime desfăşurarea, dar şi cauzele declanşării unor evenimente care au marcat a doua jumătate a secolului XX. Într-o sinteză remarcabilă, Gaddis readuce la viaţă toate episoadele importante ale unei epoci care, mai mult decît oricare alta, a modelat configuraţia geopolitică a lumii de azi, cum ar fi blocada Berlinului, cursa înarmării nucleare, Războiul din Coreea, criza Canalului Suez, reprimarea revoltei maghiare, construirea Zidului Berlinului, Războiul din Vietnam, criza rachetelor din Cuba sau zdrobirea „primăverii de la Praga”.
 
Războiul Rece este povestea unui şir neîntrerupt de situaţii de criză şi subterfugii, negocieri şi minciuni, tirani şi lupte pentru putere – dar şi a unor oameni obişnuiţi care au schimbat cursul istoriei.
 
CUPRINS:
 
Lista hărţilor
Prefață
Prolog. Previziunile
1. Reînvierea fricii.
2. Bărci ale morţii şi bărci de salvare
3. Ordine şi acţiuni spontane
4. Apariția autonomiei.
5. Recuperarea echităţii
6. Actorii
7. Triumful speranţei
Epilog. Retrospectiva
Note
Bibliografie
Credite foto
Sursele hărţilor
Indice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0242 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.