Rana de abandon

Rana de abandon
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-9707-04-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 144

DESCRIERE

Rana de abandon. Vindecă-ţi angoasa de abandon și încetează să mai fii o victimă - Jean-Charles Bouchoux
 
De fiecare dată când reactivăm un mecanism infantil în faţa unei dificultăţi de viaţă, originea trebuie căutată în primii ani ai copilăriei, perioadă generatoare de angoasă de abandon, care, la maturitate, ne poate determina să tot repetăm situaţii dureroase.
 
Se vorbește foarte mult despre perverșii narcisici, dar nu în aceeași măsură și despre victimele lor. Ele suferă, ele apelează la terapie, ele trebuie să învețe să facă față traumelor. De ce rămân agățate de ceea ce le face rău? Motivul cel mai frecvent întâlnit este angoasa de abandon, pe care perverșii narcisici o identifică folosindu-se de ea ca să manipuleze și să își consolideze dominația. Ce înseamnă însă rana de abandon? În ce situații se activează și cum se manifestă? Cum putem scăpa de ea, ieşind astfel din cercul vicios al durerii şi al blocajului?
 
Eşecurile ne vor guverna atâta vreme cât permitem altora să-şi proiecteze asupra noastră angoasele şi depresiile personale, ajungând până în punctul în care nu mai ştim cine suntem. Jean-Charles Bouchoux, psihanalist specializat în lucrul cu perverșii narcisici și cu victimele acestora, ne arată cum să ne vindecăm rana de abandon și cum să nu ne mai lăsăm manipulați, transformându-ne în adulți care nu se mai tem să fie autonomi și liberi.
 
CUPRINS:
 
INTRODUCERE
 
CAPITOLUL ÎNTÂI. Angoasa de abandon
Fă-mă lebădă!
Personalitatea abandonică
Cauzele angoasei de abandon
Ieșirea din vortexul fricii de abandon
Ananda
 
CAPITOLUL II. Eșecul repetitiv
Definiţia eșecului
Angoasa de disociere
Angoasa de abandon
Angoasa de castrare
Repetare, cripte și fantome
Repetiţia nonstructurală
Adversarul
Predestinare
Din nou despre telecomandă
 
CAPITOLUL III. Spre o gândire ternară și dincolo de ea
Gândirea primară
Gândirea binară
Gândirea ternară
Poziţia ternară
A nu judeca
Viziunea ternară
Secolul XXl va fi ternar sau nu va mai exista
Simptomele
Dincolo
Povestea voastră
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0318 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.