Raja Yoga - Swami Vivekananda

Raja Yoga - Swami Vivekananda
Preț: 21,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 973-98625-6-X
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 302

DESCRIERE

 Raja Yoga - Swami Vivekananda
 
Subiectul acestei cărţi este acea formă de yoga cunoscută ca raja-yoga. Aforismele lui Patanjali sunt cea mai înaltă autoritate în raja-yoga şi alcătuiesc manualul acesteia. Ceilalţi filozofi, deşi au uneori opinii diferite de ale lui Patanjali în privinţa unor aspecte filozofice, au acordat, de regulă, metodei sale de practică o încuviinţare categorică.
 
Prima parte a acestei cărţi cuprinde câteva conferinţe ţinute de autor elevilor săi din New York. A doua parte este o traducere destul de liberă a aforismelor (sutrelor) lui Patanjali, însoţită de un comentariu concis. S-a depus efort pentru a se evita, în măsura posibilului, chestiunile tehnice şi pentru a păstra un stil liber şi lipsit de preţiozitate asemănător conversaţiei. în prima parte sunt date unele instrucţiuni simple şi la obiect pentru cei care vor să practice, dar tuturor acestora li se reaminteşte expres si cu toată seriozitatea că, cu puţine excepţii yoga poate fi deprinsă în siguranţă numai prin contact direct cu un învăţător. Dacă aceste conversaţii reuşesc să-i trezească subiectului o dorinţă de a obţine mai multe informaţii, învăţătorul nu va întârzia să apară.

Sistemul lui Patanjali se bazează pe sistemul sănkhya, punctele în care există diferenţe fiind foarte puţine. Cele două diferenţe mai importante sunt, întâi, că Patanjali admite un Dumnezeu Personal sub forma unui învăţător primordial în timp ce singurul Dumnezeu admis de sănkhya este o fiinţă aproape perfectă, responsabilă temporar de un ciclu al creaţiei...
 
CUPRINS:
 
Prefaţa autorului
Conferinţe
Capitolul I - Introducere
Capitolul II - Primii paşi
Capitolul III - Prana
Capitolul IV - Prana psihică
Capitolul V - Controlul pranei psihice
Capitolul VI - Pratyahara şi dharana
Capitolul VII - Dhyana şi samadhi
Capitolul VIII - Raja-yoga pe scurt

Aforismele lui Patanjali despre yoga
Introducere
Capitolul I - Concentrarea: Rostul său spiritual
Capitolul II - Concentrarea: Practica sa
Capitolul III - Puterile
Capitolul IV - Independenţa
Anexă - Referiri la yoga
Şvetaşvatara Upanişad
Yajnavalkya citat de Şankara
Sankhya
Sutrele lui Vyasa
Texte suplimentare
Puterile minţii
Reîncarnarea
Despre discipoli
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0449 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.