Raja Yoga

Raja Yoga
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-8460-88-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 224

DESCRIERE

Raja Yoga - Elisabeth Haich, Selvarajan Yesudian
 
... au fost scrise deja numeroase volume referitoare la filozofia indiană religioasă. Studiul exhaustiv asupra învăţăturilor indiene, aşa cum sunt ele cuprinse în Vede, Upanişade, Yoga Pradipika, precum şi în învăţăturile lui Patanjali, Shankaracharya şi ale altor maeştri, fac inutilă discuţia teoretică asupra disciplinei Yoga şi filozofiei sale. De aceea, ni se pare mai adecvată o introducere practică în yoga, aşa cum este ea de fapt.
 
În Occident, majoritatea oamenilor încă sunt adepţii noţiunii eronate conform căreia yoga este un tip de revelaţie religioasă, aplicabilă numai celor din Orient; de asemenea, mult prea des se presupune că yoga intră în conflict cu învăţăturile creştine şi că nu este de niciun folos celor din Occident. Scopul nostru este de a corecta această înţelegere greşită, întrucât pentru mulţi căutători spirituali, o astfel de înţelegere eronată blochează cea mai scurtă cale către Împărăţia lui Dumnezeu.
 
Yoga nu este o religie, ci o posibilitate, bazată pe fapte psihologice demonstrate, de a dezvolta Sinele uman şi de unire a acestuia cu Dumnezeu. Dacă este adevărat că yoga ne conduce către Dumnezeu, atunci este adevărat şi faptul că ea nu poate fi ostilă niciunei religii, întrucât există un singur Dumnezeu şi un singur Sine, indiferent ce denumiri le-am atribui. De asemenea, dorim să aducem în atenţia cititorilor că însuşi Iisus Hristos a predicat această cale, întrucât calea sufletului către Dumnezeu este însăşi Yoga. Prin urmare, calea îngustă şi anevoioasă arătată de Iisus este chiar Yoga. Denumirile şi formele nu sunt altceva decât învelişuri exterioare ale aceluiaşi adevăr.
 
Această carte a fost scrisă pentru cei din Occident. De aceea, am preferat să ilustrăm şi să demonstrăm adevărul prin exemple şi afirmaţii din Biblie, şi nu din cărţile sacre ale Orientului. Ceea ce ne-am propus să prezentăm nu este un exotism Oriental, ci însuşi adevărul. Iar pentru fiecare dintre noi, adevărul este mai uşor de pătruns atunci când este exprimat sub forma termenilor şi expresiilor cu care am devenit familiari încă din copilărie.
...
Esenţa reală a omului nu este personalitatea sa. Aceasta nu e altceva decât o reflexie a adevăratului său Sine. Însă din moment ce persoana este imperfectă, reflexia este slabă şi distorsionată. Din această cauză, adevărata noastră perfecţiune şi puritatea strălucitoare a originii noastre divine aproape că nici nu pot fi recunoscute. O fereastră opacă, întunecată, poate ţine la distanţă splendoarea minunată a razelor soarelui. Însă curăţând fereastra personalităţii mele, strălucirea care pătrunde mă va ghida înapoi la adevăratul soare dătător de viaţă. Aşa cum există numeroase raze care provin dintr-un singur soare, tot aşa există nenumăraţi indivizi care îşi au originea într-un singur Sine divin.
 
Când păşim pe un coridor lung, cu multe ferestre, putem vedea cum soarele străluceşte prin fiecare fereastră, trimiţând diverse culori pe podeaua de piatră. Oare fiecare fereastră are soarele ei special care pătrunde prin geam şi trimite diverse culori pe podea? Nu. Ştim că există un singur soare care străluceşte prin aceste ferestre, iar culorile de pe podea sunt rezultatul diferenţelor din structura pietrei. În mod asemănător, un Sine divin unic străluceşte prin fiecare conştiinţă. Mintea noastră este luminată de strălucirea unui singur Sine, iar existenţa atâtor tipuri de personalităţi se datorează diferenţelor din suprafaţa care reflectă strălucirea acelui Sine unic.
 
CUPRINS:
 
Cuvânt înainte
Introducere
I Ce este yoga?
II Calea Orientului
III Calea Occidentului
IV Cele două căi se întâlnesc

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.