Puterea semnificației

Puterea semnificației
Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-44-0446-6
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 384

DESCRIERE

Puterea semnificației - Emily Esfahani Smith
... trăim într-o epocă obsedată de fericire, pe care însă ne e din ce în ce mai dificil s-o definim, deși o găsim, ca promisiune, aproape pretutindeni.
 
Tot paradoxal este că suntem tot mai deprimați, mai obosiți, mai derutați – suntem mai nefericiți. Mulți dintre noi am uitat că sentimentul de împlinire și cel de mulțumire nu vin atât din faptul de a ne simți bine, ci din cel de a-i face pe ceilalți să se simtă bine, nu din a acumula, ci din a dărui...
 
Fragment din carte:
 
...în serile de joi şi duminică, un grup de oameni preocupaţi de căutarea sensului vieţii se adunau într-una dintre camerele spaţioase ale casei familiei mele din centrul Montrealului, loc în care părinţii mei găzduiau întâlniri ale membrilor comunităţii sufite. Sufismul este o dimensiune mistică din tradiţia islamului, iar familia mea aparţinea ordinului sufit Nimatullahi, care îşi avea originile în Iran, în secolul al XlV-lea. în prezent, ordinul deţine lăcaşuri de închinăciune în toată lumea.
 
De două ori pe săptămână, darvişii se aşezau pe jos şi meditau timp de câteva ore. Ţinându-şi ochii închişi şi bărbiile lăsate în piept, repetau în linişte un nume ori un atribut al lui Dumnezeu, pe acorduri muzicale tradiţionale sufite iraniene.
 
Un astfel de mod de viaţă căutau darvişii, ţinând seama de faptul că mulţi dintre ei părăsiseră Iranul sau alte societăţi represive pentru a trăi în locuri precum Canada şi Statele Unite ale Americii. Unii musulmani îi consideră pe sufiţi nişte eretici mistici, iar aceştia sunt aspru persecutaţi în zilele noastre în Orientul Mijlociu.
 
Dar chiar dacă mulţi dintre sufiţii pe care i-am cunoscut duseseră o viaţă grea, ei priveau întotdeauna cu speranţă spre viitor. Practica lor spirituală solicitantă - care pune accentul pe jertfirea de sine, servirea celorlalţi şi compasiune, ce trebuie puse mai presus de câştigul personal, confort...
 
CUPRINS:
Introducere                
Capitolul 1. O criză a semnificaţiei    
Capitolul 2. Sentimentul de apartenenţă
Capitolul 3. Scopul         
Capitolul 4. Povestitul    
Capitolul 5. Transcendentalul    
Capitolul 6. Dezvoltarea personală    
Capitolul 7. Culturi axate pe dobândirea semnificaţiei        
Concluzie    
Mulţumiri         
Note    
Indice        
Un ghid al cititorului        
Conversaţie cu Emily Esfahani Smith
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0354 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.