Puterea prezenței. Fii alaturi de copilul tau chiar si cand nu esti langa el

Puterea prezenței. Fii alaturi de copilul tau chiar si cand nu esti langa el
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786066393157
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 320

DESCRIERE

Puterea prezenței. Fii alaturi de copilul tau chiar si cand nu esti langa el - Joy Thomas Moore
 
• Cum să te ocupi de copilul tău când ești părinte singur și nu-ți mai vezi capul de treburi și griji?
• Cum să fii un părinte bun fără să renunți la carieră și fără să-ți mai neglijezi sănătatea?
• Cum te conectezi cu copilul tău când nu poți fi alături de el?
 
Răspunsul lui Joy Thomas Moore este „Prezența”. Mai exact, 7 moduri în care să fii o forță în viața copilului tău, asigurându-te că el îți simte influența și prezența. Nu putem fi întotdeauna alături fizic de copiii noștri, dar puterea prezenței ne ajută să devenim o voce prețioasă și dragă în sufletul lor, ghidându-i în momentele dificile.
 
În Puterea prezenței, Moore explorează cei 7 piloni ai prezenței: inima, credința, mintea, curajul, resursele, valorile și conectarea. Folosind relatări de la părinți care au învățat din experiență cum să fie mai prezenți pentru copiii lor, autoarea îți oferă sfaturi practice și strategii cu privire la orice are legătură cu universul creșterii și educării copiilor, de la conturile de economii până la mindfulness. Cartea de față abordează cu compasiune ceea ce este nevoie pentru a crește copii grozavi chiar și în condiții dificile.
 
... până la urmă, mi-am dat seama că toate lecţiile de la părinţii mei mă ajutau, pe neştiute, să fiu pregătită indiferent de statutul marital pe care l-aş fi avut. Cuvintele lor de încurajare, sfatul lor şi abilităţile de supravieţuire pe care mi le transmiseseră prin intermediul urechilor mele până în inima mea au dovedit că mă pot susţine în cele mai grele momente ale vieţii.
 
Probabil că prima şi cea dintâi dintre lecţiile lor despre rezilienţă a fost aceea de a nu le permite aşteptărilor societăţii - în acest caz, cele legate de a fi mamă singură - să mă definească drept o povară. M-am gândit la felul cum îi ajutau părinţii mei pe toţi cei care aveau nevoie de mângâiere sau asistenţă să îşi construiască un sentiment de comunitate şi de familie. Erau alături de vecinii sau de rudele noastre aflaţi în nevoie. Când la urechile părinţilor mei ajungea necazul cuiva, se ştia că acel om ajungea şi la inima lor, astfel încât nu mai trebuia să se simtă niciodată singur.
 
Scriind această carte, am început să accept această prezenţă a familiei şi a comunităţii pe care părinţii mei m-au învăţat să o simt şi pe care o regăsim ca model în lumea animalelor. M-am gândit cum trăiesc leoaicele în grupuri - singurele feline care fac acest lucru - şi cum se ajută între ele la creşterea puilor, împărţirea mâncării şi oferirea de protecţie când sunt ameninţate de forţe exterioare. Mi-am dat seama că, precum o leoaică, şi eu m-am bazat pe un grup. Am luat hotărârea ca familia noastră nu doar să supravieţuiască, ci să se dezvolte, pentru că, într-un fel sau altul, eu aveam să re-creez acel tip de comunitate în care am crescut şi să devin vocea mereu trează, mereu prezentă din urechea copiilor mei...
 
CUPRINS:
 
Prefaţă                
Introducere. Nevăzută, mereu prezentă    
1. Prezenţa Minţii        
2. Prezenţa Inimii             
3. Prezenţa Credinţei            
4. Prezenţa Curajului    
5. Prezenţa Resurselor
6. Prezenta Conectării         
7. Prezenţa Valorilor    
Concluzie    
Bibliografie    
Mulţumiri
Despre autoare
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0276 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.