Psihoterapia vietii cotidiene

Psihoterapia vietii cotidiene
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 408

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Cercetări recente demonstrează că aproape 80% din totalul bolilor au cauze psihice. De aici importanţa psihoterapiei în lumea contemporană.

Dar cum doar o parte a celor cu probleme poate apela la ajutorul unui psihoterapeut (în România, numărul beneficiarilor de psihoterapie este foarte redus), autorul prezentei cărţi propune o psihoterapie a vieţii cotidiene, de care să poată beneficia un număr mare de oameni, în special tineri.

Este o formă de self-help care rezultă din aplicarea principiilor psihoterapiei pozitive la viaţa de zi cu zi. Dintre acestea, cel mai important este concentrarea asupra capacităţilor şi abilităţilor, şi nu asupra tulburărilor.

CUPRINS:

Profetul şi lingurile cu coadă lungă. Sfaturi pentru cititori. Self-help? De ce poveşti, parabole şi mituri? Cum a apărut psihoterapia pozitivă (analiza diferenţială)? S-a scurtat durata tratamentului? Trei puncte esenţiale ale analizei diferenţiale. Un posibil ghid al cărţii. Psihoterapia azi.

CAPITOLUL I
Gânduri despre educaţie. Conflicte sociale - norme. Teoria analitică diferenţială (psihoterapia pozitivă).

CAPITOLUL II
Capacităţile actuale. Capacităţi primare. Capacităţi secundare. Curăţenia. Obedienţa. Ambiţie - realizări.

CAPITOLUL III
Cum ne creştem copiii. Relativitatea valorilor. Dimensiunea temporală şi imaginea omului. Dezvoltarea. Criza de identitate. Om - animal. Înnăscut - dobândit. Unicitatea. Inconştientul. Identificare - Proiecţie. Generalizarea. Prejudecăţile. Soţ şi soţie. Dreptate - iubire. Sexul. Sex - sexualiate - dragoste. Caricaturi ale iubirii. Pierderea unităţii. Sănătate-boală. Credinţă - religie - Biserică. Soarta condiţionată şi cea predeterminată. Moartea.

CAPITOLUL IV
O vindecare uşoară. Introducere în self-help. Trei principii de bază ale relaţiilor interpersonale. Analiza interacţională. Modelul stadiilor unei interacţiuni. Self-help
Stadiul I: distanţarea/observarea
Stadiul al II-lea: inventarierea
Stadiul al III-lea: încurajarea situaţională
Stadiul al IV-lea: verbalizarea
Stadiul al V-lea: lărgirea scopurilor
Problemele altora. Grupul familial. Grupul parental. Grupul partenerial. Psihoterapia analitică diferenţială. Poveri grele.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0460 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.