Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline

Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0708-7
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 320

DESCRIERE

Psihoterapia psihodinamică a pacienților borderline - Otto Kernberg, Michael A. Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur C. Carr, Ann H. Appelbaum
 
Atât strategia de tratament, cât și tactica terapeutică prezentate în această carte derivă dintr‑un model teoretic integrat al psihopatologiei borderline, bazat pe teoria psihologiei Eului si a relațiilor de obiect. Autorii descriu atât fazele tratamentului, cât și aspectele critice care pot apărea pe parcurs, utilizând explicații clare ale tehnicii terapeutice și numeroase ilustrări clinice.
 
Modelul de tratament prin psihoterapie de orientare psihanalitică propus de aceștia, rezultat dintr-un program de cercetare în psihoterapie desfășurat în cadrul Centrului Medical Cornell al Spitalului din New York, poate reprezenta un sprijin pentru terapeuții începători și poate constitui, de asemenea, un ghid valoros pentru cei care au experiență în practicarea psihoterapiei.
 
Otto F. Kernberg este profesor de psihiatrie la Cornell University Medical College şi autor a numeroase cărţi dedicate tulburărilor severe de personalitate, dar şi psihologiei organizaţiilor. De acelaşi autor, la Editura Trei a apărut volumul Relaţii de iubire. Normalitate şi patologie, și Tulburări grave ale personalităţii. Strategii psihoterapeutice.
 
Michael A. Selzer, Harold W. Koenigsberg, Arthur C. Carr și Ann H. Appelbaum fac parte din colectivul profesoral de la Cornell University Medical College, Divizia Westchester.
 
CUPRINS:
 
Prefață
 
Partea întâi. Principii de tratament
Capitolul 1. Patologia borderline și alternativel psihoterapeutice
Capitolul 2. Abordarea tratamentului
Capitolul 3. Stabilirea contractului
Capitolul 4. Desfășurarea unei ședințe
Capitolul 5. Tipuri de contratransfer
 
Partea a doua. Fazele tratamentului
Capitolul 6. Faza timpurie: Întrepătrunderea reprezentărilor parțiale de sine și de obiect
Capitolul 7. Faza avansată: A lucra cu apărările și cu transferul de nivel superior
Capitolul 8. Separarea: Întreruperile și încheierea
 
Partea a III‑a. Complicații comune
Capitolul 9. Amenințări imediate la adresa tratamentului
Capitolul 10. Punerea în act și indicații de deviere de la neutralitatea tehnică
Capitolul 11. Forme severe de rezistență
Bibliografie
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0560 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.