Psihologie experimentala - Mihai Anitei

Psihologie experimentala - Mihai Anitei
Preț: 39,95 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9789734605415
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 400

DESCRIERE

Psihologie experimentala - Mihai Anitei
 
... o introducere in principiile cercetarii psihologice, in care accentul cade pe metoda experimentala. Pornind de la exemple concrete, autorul indruma cititorul, pas cu pas, de-a lungul intregului proces de cercetare, de la formularea ipotezei supuse testarii pina la redactarea finala a raportului. Sunt prezentate etapele experimentului, variabilele experimentale, planurile de cercetare (designul experimental) si sunt detaliate modalitatile de abordare experimentala specifice proceselor senzoriale, perceptiei, atentiei, memoriei, invatarii, gindirii si rezolvarii de probleme.

Prin descrierea unor metode, tehnici si a aparaturii de investigatie, sint oferite modele concrete de proiectare a cercetarilor experimentale. Studentii la psihologie, pedagogie si psihopedagogie speciala, tinerii cercetatori vor descoperi in aceasta carte un ghid pentru elaborarea rapoartelor de cercetare, a lucrarilor de licenta, de disertatie sau doctorat.
 
Din Cuprins:
Psihologia ca stiinta experimentala, Impactul principalelor scoli si curente asupra psihologiei experimentale, Observatia, Etapele experimentului, Variabilele experimentale si controlul lor, Variabile dependente favorizate, Probleme etice ale experimentului psihologic, Raportul de cercetare, Abordarea experimentala a senzatiilor, Abordarea experimentala a perceptiei, Abordarea experimentala a atentiei, Abordarea experimentala a memoriei si invatarii, Gindirea.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0354 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.