Psihologia minciunii

Psihologia minciunii
Preț: 28,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 336

Alertă stoc

?
Completați adresa dumneavoastră de e-mail
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam

DESCRIERE

Psihologia minciunii. Speranta de a vindeca raul uman - M. Scott Peck
…o carte tulburătoare, fascinantă, ce redeschide vechea discuţie despre esenţa răului uman. Deşi de-a lungul timpului această problematică a fost dezbătută mai degrabă de filozofie şi religie, avem acum o altă abordare – din perspectiva unui psihiatru cu o remarcabilă deschidere interdisciplinară. Un tur de orizont asupra naturii umane, un dialog deschis între psihologie şi religie. Cazurile clinice prezentate aici, manifestări ale răului în viaţa cotidiană, deşi la prima vedere pot fi catalogate drept maladii psihice, la o analiză psihiatrică atentă refuză să se înscrie în categoriile standard ale psihologiei sau psihiatriei. Minciuna este trăsătura cea mai relevantă a răului ce sălăşluieşte în oameni, ea fiind atât un simptom, cât şi o cauză a răului. Deşi oamenii consideră în general că psihoterapia şi exorcismul sunt lucruri complet diferite, Scott Peck ne demonstrează că amândouă sunt nişte procese psihoterapeutice, atât ca metodă, cât şi ca rezultat. Diferenţa majoră dintre cele două constă în faptul că în cazul psihoterapiei există o libertate totală, pacientul putând să încheie şedinţa oricând doreşte. Nu acelaşi lucru se întâmplă în cazul exorcizării. În acest caz, pacientul se află la discreţia celui care conduce şedinţa şi nu poate să întrerupă singur procesul de exorcizare, ceea ce îl poate transforma într-o victimă, pentru că exorcismul este până la urmă un război spiritual. La limita dintre ştiinţă şi religie, Psihologia minciunii îi oferă cititorului o nouă perspectivă asupra unor subiecte controversate, iar în final îi poate schimba chiar viziunea asupra vieţii.
Morgan Scott Peck (1936–2005) a fost un cunoscut şi apreciat psihiatru şi autor american. A absolvit Friends Seminary în 1954, Harvard în 1958 şi a obţinut titlul de doctor în medicină în 1963, la Case Western Reserve University. De-a lungul carierei sale de psihiatru, a ocupat diverse funcţii administrative guvernamentale. A fost director la New Milford Hospital Mental Clinic şi a practicat psihiatria în cadrul unui cabinet particular în New Milford, Connecticut. Lucrările lui Peck reprezintă o sinteză a experienţei obţinute din practica psihiatrică şi a unei puternice şi distincte perspective religioase. Una dintre convingerile sale este că oamenii în care sălăşluieşte răul îşi atacă semenii în loc să se confrunte cu propriile eşecuri. Opiniile sale religioase au fost criticate de anumiţi fundamentalişti creştini (de exemplu, Debbie Dewart). În 1984, Peck a colaborat la înfiinţarea Foundation for Community Encouragement, o fundaţie nonprofit de educaţie publică, a cărei misiune declarată a fost de „a învăţa indivizii şi organizaţiile principiile comunităţii“. Fundaţia şi-a încetat activitatea în 2002. În 1994, Peck şi soţia sa, Lily Ho (de care s-a despărţit în 2004), au primit Premiul Internaţional pentru Pace al Comunităţii lui Hristos. De acelaşi autor, la Curtea Veche Publishing au mai apărut Drumul către tine însuţi (2001) şi Drumul către tine însuţi şi mai departe (2007, 2008).
 
CUPRINS:
Introducere De manuit cu grija Capitolul 1. Barbatul care a facut un pact cu diavolul Capitolul 2. Catre o psihologie a raului Despre modele si mister O problema a vietii si a mortii Cazul lui Bobby si al parintilor sai Raul si pacatul Narcisismul si vointa Capitolul 3. Intalnirea cu raul in viata cotidiana Cazul lui Roger si al parintilor lui Cazul Hartley si Sarah Boala mintala si numele raului Cazul visului voodoo Cazul fobiei de paianjeni Capitolul 4. Charlene: un caz exemplificator La inceput confuzie Intr-un fel sau altul: copil ori adult Lege doar pentru ea Visul despre masina miraculoasa Fara castig de cauza Raul si puterea Daca ar trebui sa repet experienta Capitolul 5. Despre posedare si exorcism Diavolul exista? Atentie: inalta tensiune! Aspecte de diagnostic si tratament Cercetare si invatare Tatal minciunii Capitolul 6. My Lai – o examinare a raului de grup Crimele Prefata la raul de grup Pe scara responsabilitatii colective Prevenirea raului de grup Capitolul 7. Pericol si speranta Pericolele psihologiei raului O metodologie a iubirii

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0330 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.