Provocarea Ierusalimului. O călătorie în Țara Sfântă

Provocarea Ierusalimului. O călătorie în Țara Sfântă
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-097-301-0
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 224

DESCRIERE

Provocarea Ierusalimului. O călătorie în Țara Sfântă - Eric-Emmanuel Schmitt
 
Eric-Emmanuel Schmitt se întoarce la originile marilor credințe monoteiste călătorind în Țara Sfântă, iar Provocarea Ierusalimului – jurnalul acestui pelerinaj la Betleem, Nazaret, Cezareea – consemnează aprofundarea experienței sale spirituale, întrebările, reflecțiile, senzațiile, uluirea, până la surpriza finală, la Ierusalim, a unei întâlniri incredibile cu ceea ce autorul numește „de neînțelesul“.
 
O carte-mărturie, despre o călătorie în spațiu, în timp, dar, mai presus de toate, către sine, scrisă cu ardoare, care transmite un mesaj al compasiunii, al iubirii, al toleranței: „Provocarea pe care Dumnezeu o adresează și credincioșilor, și necredincioșilor depășește ceea ce aceștia își imaginează. Dumnezeu nu le spune: «Ascultați-mă!», ci le strigă: «Ascultați-vă!» La Ierusalim, unde a început totul, nimic nu este încheiat.“

Provocarea pe care Ierusalimul o ridică și-n ziua de azi în fața lumii exact aceasta este: să trezească în inima fiecărei ființe omenești dorința de a-l privi pe celălalt ca pe un frate în unica familie omenească.

De ce să plec?
La ce bun să străbat peştera de la Betleem, dealurile Nazaretului, deşertul Iudeii, malurile lacului Tiberiada, Drumul Crucii până la Muntele Calvarului? Credința nu mi se va fi schimbat dacă va căpăta picioare. Voi găsi oare în Israel, în Palestina, în Iordania un element pe care Cărțile Sfinte îl ascund? Spiritul nu se hrăneşte cu pietre, cu poteci, cu clădiri. Un credincios mai bun pot deveni oriunde.

Totuşi, urmând exemplul de veacuri al atâtor pelerini evrei, creştini, musulmani, iată-mă ncercat de dorința de-a o face, pe cale de a contempla necunoscutul şi de a-mi măsura incompletitudinea: să merg acolo unde a început totul, unde s-a legat totul. Ceva mă grăbeşte. Fără a avea idee ce voi întâlni, râvnesc totuşi să mă duc acolo.

Unii filozofi ne sărăcesc privirea denunțând dorința ca pe o lipsă. Neantul de acoperit ar fi expresia unui gol. Or, din contră, eu văd un plin. În dorința mea de a pleca, aud o chemare...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0360 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.