Protocolul Wahls. Cum am învins scleroza multiplă progresivă utilizând principiile Paleo şi medicina funcţională

Protocolul Wahls. Cum am învins scleroza multiplă progresivă utilizând principiile Paleo şi medicina funcţională
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-756-034-3
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 462

DESCRIERE

Protocolul Wahls. Cum am învins scleroza multiplă progresivă utilizând principiile Paleo şi medicina funcţională - dr. Terry Wahls, Eve Adamson
 
... autoarea acestei carti a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, în anul 2000. În doar trei ani, muşchii spatelui şi ai abdomenului său i-au slăbit atât de tare încât a fost nevoită să apeleze la un scaun cu rotile înclinat. Tratamentele medicinii convenţionale nu au ajutat-o cu nimic, iar dr. Wahls s-a temut că va rămâne la pat pentru tot restul vieţii.
 
Hotărâtă să îşi schimbe cu orice preţ această prognoză, dr. Wahls a început să studieze cele mai recente studii referitoare la bolile autoimune şi la biologia creierului, ocazie cu care a descoperit conceptele medicinii funcţionale. Cu această ocazie, ea a decis că cea mai bună şansă de recuperare pe care o avea consta în repararea biochimiei sale deteriorate prin hrănirea celulelor şi mitocondriilor sale cu toate vitaminele, mineralele, antioxidanţii şi acizi graşi esenţiali de care aveau nevoie pentru a-şi îndeplini optim funcţiile.
 
Conştientă că cea mai bună modalitate de a face acest lucru consta în schimbarea alimentaţiei, nu în luarea unor pastile şi suplimente, dr. Wahls şi-a ajustat dieta aplicând conceptele Paleo pentru a-şi crea un plan alimentar foarte bogat în substanţe nutritive. În plus, a început să facă exerciţii fizice, să îşi reducă toxinele din mediul în care trăia şi să îşi gestioneze stresul. S-a ridicat astfel din scaunul cu rotile şi a reînceput să meargă, la început foarte lent, apoi din ce în ce mai rapid, până când a ajuns să parcurgă 30 de kilometri cu bicicleta într-o singură zi.
 
În cartea Protocolul Wahls, dr. Terry Wahls ne descrie miraculoasa ei transformare, dar şi cercetările pe care a început să le întreprindă pentru a înţelege mai bine legătura dintre scleroza multiplă şi cele trei tipuri de dietă – Wahls, Wahls Pasleo şi Wahls Paleo Plus – care au ajutat-o să îşi inverseze simptomele bolii şi să revină la o viaţă activă. În continuare, dr. Wahls şi-a revoluţionat practica medicală, îmbrăţişând plenar filozofia medicinii funcţionale, iar la ora actuală şi-a propus ca misiune ajutarea tuturor pacienţilor care se luptă cu o boală autoimună sau cronică să îşi restabilească starea de sănătate prin adoptarea stilului de viaţă descris de Protocolul Wahls, cu numeroasele sale beneficii.
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
Partea întâi: ÎNAINTE DE A ÎNCEPE
Capitolul 1 Ştiinţa vieţii, boala şi tu 21
Capitolul 2 Autoimunitatea: Medicina convenţională versus cea funcţională 51
Capitolul 3 Pregătirea în plan psihic 75
 
Partea a doua: ADAPTAREA ALIMENTAŢIEI PENTRU O MAI BUNĂ SĂNĂTATE CELULARĂ
Capitolul 4 Principiile introductive ale Dietei Wahls 95
Capitolul 5 Aplicarea cu succes a Dietei Wahls 121
Capitolul 6 Wahls Paleo 171
Capitolul 7 Wahls Paleo Plus 217
 
Partea a Treia: DINCOLO DE ALIMENTAŢIE
Capitolul 8 Reducerea toxinelor din corp 253
Capitolul 9 Exerciţiile fizice şi electricitatea 269
Capitolul 10 Ce putem spune despre medicamente, suplimentele alimentare şi medicina alternativă? 303
Capitolul 11 Managementul stresului 343
Capitolul 12 Recuperarea 361
 
Epilog. Aici se încheie povestea mea şi începe povestea ta 385
Reţete Wahls 388
ANEXE:
Anexa A: Lista completă a alimentelor pentru Protocolul Wahls 423
Anexa B: Tabele pentru compararea datelor nutriţionale 441
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0251 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.