Prinde-i înainte de a cădea. Noi abordări în tratamentul prăbușirii psihice

Prinde-i înainte de a cădea. Noi abordări în tratamentul prăbușirii psihice
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-0624-0
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 176

DESCRIERE

Prinde-i înainte de a cădea. Noi abordări în tratamentul prăbușirii psihice - Christopher Bollas
 
... ce-i de făcut atunci când unii pacienți aflați în terapie, fie brusc, fie treptat, indică existența unor semne de prăbușire psihică, iar din varii motive această problemă nu poate fi soluționată cu ajutorul unei abordări clinice obișnuite? Spitalizarea și/sau medicația antipsihotică sau antidepresivă — care pot avea un impact ireversibil asupra vieții unei persoane — sunt absolut necesare?
 
În cartea de față Christopher Bollas prezintă o abordare radicală a tratamentului psihanalitic acordat persoanelor aflate la limita prăbușirii psihice, oferind o paradigmă clinică nouă și curajoasă. El afirmă că, dacă este surprinsă la timp, o prăbușire poate deveni un progres prin înțelegerea transformatoare.
 
Bogat ilustrată cu detaliate studii de caz, această carte va fi una de interes pentru clinicienii care descoperă că, în cazul pacienților aflați la limita prăbușirii psihice, modul de lucru tradițional se dovedește a fi insuficient pentru soluționarea crizei emergente.
 
Christopher Bollas este psihanalist cu practică privată în Londra. Este autorul unor lucrări de referință, precum The Shadow of the Object (1987), semnând în același timp romane şi piese de teatru. De același autor, la Editura Trei a mai apărut Isteria.
 
CUPRINS:
 
Cum să‑i prindem înainte de a cădea
Introducere
Capitolul 1. Sinele fisurat
Capitolul 2. Semne ale prăbușirii psihice
Capitolul 3. Principiile
Capitolul 4. Emily
Capitolul 5. Anna
Capitolul 6. Mark
Capitolul 7. Istorii și après‑coup
Capitolul 8. Timpul
Capitolul 9. Experiența emoțională
Capitolul 10. Reflecții, explicații și perlaborări
Capitolul 11. Schimbarea psihică
Capitolul 12. Concluzii
Capitolul 13. Întrebări
Bibliografie
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0296 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.