Principiile homeopatiei asa cum au fost enuntate de Hahnemann

Principiile homeopatiei asa cum au fost enuntate de Hahnemann
Preț: 34,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-801-7
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 192

DESCRIERE

... prezinta, intr-o forma esentializata si simplificata, principalele idei ale lui Samuel Hahnemann, fondatorul homeopatiei, astfel incat sa poata fi intelese cu usurinta si de cei neinitiati. Desi, astazi, homeopatia nu mai este receptata cu atata neincredere ca la inceputurile ei, nevoia de a risipi prejudecatile este inca prezenta in spatiul reflectiei si practicii medicale iar cartea lui Boericke indeplineste cu succes functia de clarificare a principiilor pe care s-a fundamentat acest domeniu curativ.
 
Idealul cel mai inalt de vindecare al medicului, dupa cum spune Hahnemann in Organonul Medicinei, este restabilirea rapida, blanda si permanenta a sanatatii sau indepartarea si anihilarea bolii in totalitatea ei in modul cel mai rapid, cel mai sigur, cel mai putin daunator si pe baza principiilor usor de inteles, adica facand cea mai mica cheltuiala de timp, bani, vitalitate si suferinta.
 
Terapia homeopatica [therapeuein, a ingriji] include tot ceea ce se refera la stiinta si arta vindecarii, toti agentii si remediile care pot fi de folos in acest scop: dieta, climatul, imbracamintea, baia, ingrijirea bolnavilor, aplicarea caldurii, frigului, si folosirea electricitatii de catre medic pentru restabilirea sanatatii, atunci cand este posibil, sau pentru ameliorarea starilor extreme sau a bolilor incurabile ori pentru prevenirea dezvoltarii lor.
 
„Homeopatia [de la cuvintele grecesti homoios si pathos, care inseamna «afectiuni similare»] este metoda terapeutica ce aplica principiul potrivit caruia orice medicament care este capabil sa produca simptome de boala intr-un om sanatos va indeparta simptomele similare si va vindeca astfel boala.”
 
„Medicul homeopat trebuie sa se ocupe de doua seturi de fenomene in tratarea bolii: pe de-o parte, pacientul, care are o anumita suita de simptome patologice; pe de alta parte, simptome similare despre care se cunoaste ca sunt produse in stare de sanatate de unele remedii. Cu cat este mai stransa aceasta corespondenta in ce priveste trasaturile sale esentiale, cu atat mai sigura si rapida este vindecarea pe principiul ca doua forte asemanatoare si similare se pot neutraliza una pe cealalta.” W. Boericke
 
CUPRINS:
 
Prefata
 
Capitolul I
Domeniul terapeutic

Capitolul II
Principiile farmacologiei

Capitolul III
Evolutia materiei medica homeopate

Capitolul IV
Proving-ul remediilor

Capitolul V
Interpretarea patogeneziei remediului

Capitolul VI
Relatiile intre diverse remedii

Capitolul VII
Aplicarea homeopatiei

Capitolul VIII
Similum

Capitolul IX
A doua prescriptie

Capitolul X
Nosologia lui Hahnemann

Capitolul XI
Posologie

Capitolul XII
Prepararea medicamentelor homeopatice

Capitolul XIII
Filosofia lui Hahnemann

Anexe
Un catehism al Organonului lui Samuel Hahnemann
Un catehism al lucrarii lui Hahnemann despre bolile cronice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0395 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.