Primii ani de școală. Șapte pași simpli pentru o copilărie de succes în perioada școlară

Primii ani de școală. Șapte pași simpli pentru o copilărie de succes în perioada școlară
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1155-8
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 232

DESCRIERE

Primii ani de școală. Șapte pași simpli pentru o copilărie de succes în perioada școlară - Hedvig Montgomery
 
... cum poți ghida un copil ajuns la vârsta la care vrea să facă totul singur, dar încă are nevoie de apropierea ta? Care e cel mai bun mod de a-l ajuta să se descurce la teme, să gestioneze vechile și noile prietenii și să facă față diverselor provocări din viața școlară, precum bullyingul sau teama de a vorbi liber în fața clasei? În fine, indiferent că ai mai mulți copii sau poate chiar un școlar cu nevoi speci­ale, cum îi ajuți să-și con­troleze emoțiile care stau să explodeze, acum că se apropie pubertatea?
 
Volumul de față îi ajută pe părinții copiilor de ciclu primar și gimnaziu să le ofere un mediu sigur în care să-și poată încerca forțele și să se cunoască mai bine, be­neficiind de un bun start către adolescență și că­tre tot restul vieții.
 
„Acesta este un volum important pen­tru părinții care au copii de vârstă școlară. În timpul primilor ani de școală, responsabilitățile părinților devin mai diverse și mai dificile, iar cartea de față explică prin ce va trece un părinte în această perioadă, dar și cum va putea face față obstacolelor specifice." — HÅVARD TJORA, specialist în științele educației
 
„Cartea lui Hedvig Montgomery pleacă de la faptul că părinții nordici au învățat să ia în serios vulnerabilitățile, înțelepciunea și reacțiile explozive al copilului. A fost o plăcere s-o citesc, pentru că evită analizele psihologice prea abstracte și merge direct la esențial, la ceea ce părinții trebuie să știe pentru a se putea bucura pe deplin de singura relație personală menită să dureze o viață întreagă." — JESPER JUUL, autor de bestselleruri de parenting
 
Hedvig Montgomery, psihoterapeut de familie cu peste două decenii de experiență clinică, este autoarea seriei Parentingul magic și ține seminarii de educație parentală în cadrul organizației Famlab.
 
CUPRINS:
Ascultă-ți inima
Marele proiect intitulat „Cine sunt eu?"
 
CEI ȘAPTE PAȘI
1 Atașamentul
2 Sentimente puternice
3 Limite și consecințe
4 Lucrează asupra tiparelor tale
comportamentale şi de gândire
5 Când lucrurile scapă de sub control
6 Ai grijă de relația de cuplu
7 Lasă-i libertate copilului tău
 
MARILE TEME
Școala și profesorii
Temele pentru acasă
Blestemul bullyingului
Duceți cu voi povestea copilului
Cum să-i vorbești școlarului tău?
Alimentația și somnul
Anxietatea la copii
Jocurile video și rețelele sociale
O sexualitate sănătoasă
Copiii cu probleme speciale
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0240 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.