Prietenii pasarilor

Prietenii pasarilor
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-787-030-5
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240

DESCRIERE

Prietenii pasarilor - Orban Zoltan
 
Cu cat se indeparteaza mai mult de natura, pentru a-si suplini nevoia zilnica de miscare si de experiente noi, omul inventeaza tot felul de activitati individuale sau colective - drumetii, cresterea animalelor de companie, peisagistica urbana, sporturi extreme.
 
Activitatile cotidiene pentru protectia pasarilor si a naturii in gospodarie, reprezinta in mai mare masura recreere decat munca. Observarea activitatii pasarilor la hranitoare sau adapatoare, a fluturilor care viziteaza florile, a marii varietati de albine solitare, neastamparate, la hotelul pentru insecte, poate fi o experienta nu numai personala, ci si una colectiva. Societatea Ornitologica Romana a lansat programul „Gradini si Scoli Prietenoase cu Natura”, care are ca scop cresterea biodiversitatii citadine si constientizarea in cadrul publicului larg a importantei acesteia.
 
Cartea se adreseaza tuturor acelora care doresc sa vina in ajutorul pasarilor si vietuitoarelor mici din zonele de locuit. Prin utilizarea unor mijloace si a unor metode simple si ieftine se poate interveni cu succes in pastrarea si exploatarea acestei bogatii. Foarte frumos si bogat ilustrata, cartea contine si un determinator al celor mai frecvente specii de pasari din localitati.
 ...
 Hranitori din tavite
 
Farfurioarele din material plastic pentru ghivece si jardiniere sunt instrumente ideale, intrucat din acestea se poate incropi, chiar pe pervazul ferestrei, un mic punct de atractie pentru pasari, format dintr-o hranitoare si o adapatoare.
 
Instrumente si accesorii pentru protectia pasarilor de la hranitori
 
In ciuda opiniei generale, protectia pasarilor in perioada iernii nu se rezuma doar la hranirca acestora, cu atat mai mult cu cat serviciile de asistenta oferite pasarilor de la hranitoare - cel putin in cazul unor specii - nu pot fi indeplinite cu adevarat, farâ adaptarea unor dispozitive folosite si vara.
 
Adapatori
 
Despre cat de important este pentru pasari consumul de apa in timpul iernii o demonstreaza in mod evident faptul ca cele mai multe specii pot fi vazute la adapatoare (vezi pag. 66-70), aproape la fel de des ca la hranitori, ciugulind din seminte, mere sau din bulgarele pentru pitigoi.
 
Exista si specii care vin in zona de hranire aproape exclusiv pentru adapatoare. In anii cu invazii, stolurile masive chiar de mii de exemplare in care apar matasarii sau cocosarii, abia se opresc pentru a cauta bobitele de scorus, de vise, de sambovina (Celtis n. t.) sau de iedera.
 
Aceste pasari deosebit de spectaculoase, din pacate viziteaza rar hranitorile. numai dupa epuizarea resurselor naturale de hrana si doar acolo unde sunt oferite mere din belsug.
 
In schimb, au mare nevoie de apa, astfel matasarii petrec uneori ore întregi, cautand surse corespunzatoare de apa...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Agricultura/Gradinarit

Created in 0.0225 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.