Povestiri de psihanaliză relațională

Povestiri de psihanaliză relațională
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-40-1876-2
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 288

DESCRIERE

Povestiri de psihanaliză relațională - Christina Moutsou
 
Christina Moutsou ne invită să explorăm spațiul terapeutic stabilit între terapeut și pacient și efectul transformator al relației terapeutice în douăzeci și două de cazuri ce ilustrează atât problematici clinice contemporane, cât și natura intersubiectivă a relației terapeutice. Întâlnim adolescenți care povestesc experiențele lor în lupta cu abuzul sexual, tulburările de comportament alimentar, imaginea corporală, prima descoperire a sexualității, pierderea unui părinte si complexitatea prieteniei adolescentine.
 
Apoi, la ani distanță, întânim adulți care își dezvăluie poveștile lor în cabinetele de psihoterapie. Cititorului i se oferă o imagine intimă asupra felului în care terapeuții își elaborează propriile pierderi și răni din trecut, în timp ce se confruntă cu conflictele pacienților lor, care includ adopție, doliu, pierderea unei sarcini, lipsa intimității în relația de cuplu și diagnosticarea cu tulburare de personalitate borderline, și a modului în care atât terapeutul, cât și pacientul, sunt transformați în cadrul procesului terapeutic.
 
Christina Moutsou este antropolog social și psihoterapeut de orientare psihanalitică cu practică privată în Londra. Este co-autoare a cărții The mother in psychoanalysis and beyond (alături de Rosalind Mayo) și a scris romanul psihologic Black Cake, publicat în limba greacă (Archetypo, 2018). De asemenea, este lector-invitat la Universitatea Regent.

- În cele din urmă, gastroenterologul mi-a recomandat terapia psihanalitică. El spune că intestinul este un organ puternic și că este conectat la emoțiile noastre și pare că intestinele mele sunt hotărâte să-mi spună ceva. E așa o prostie, dar e singura speranță care mi-a mai rămas.
- Richard, am spus aplecându-mă spre înainte și încercând să stabilesc un contact vizual cu el, mi-ai oferit multe indicii că nu prea crezi că explorarea sentimentelor tale ar putea fi de ajutor, dar, cu toate astea, există șansa să descoperi în procesul de terapie că ceea ce părea o prostie înainte începe să aibă sens. Din ceea ce spui, pare că o parte din tine este hotărâtă să saboteze ceea ce tu prețuiești cel mai mult în viață, cariera ta. - Christina Moutsou
 
CUPRINS:

Introducere

Partea I. Un moment din anii adolescenței mele
Pe plajă
Divorțul
Dezvăluirea
Sendvișul cu șuncă și cașcaval
Trezirea
Londra în august sau o întâmplare fericită

Partea a II‑a. Ellie
Haos
La o întindere de braț
Secretul
1 + 1 = 0
Iubirea pierdută și cum să o găsești
Peisaj anost
Poligamie clinică

Partea a III‑a. Jake
Haina mototolită
Sensul vieții
Trei în pat
Condus
Fără cuvinte
Încă o șansă
Cicatricea
Dragostea, de fapt

Partea a IV‑a. Ellie și Jake
Despre a pierde și a nu fi pierdut
Mulțumiri

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0497 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.