Povesti linistitoare. Sa crestem cu calm si sa invatam sa depasim dificultatile

Povesti linistitoare. Sa crestem cu calm si sa invatam sa depasim dificultatile
Preț: 29,50 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 9786068714523
Anul publicării: 2021
Pagini: 112

DESCRIERE

Povesti linistitoare. Sa crestem cu calm si sa invatam sa depasim dificultatile - Marta Sala
 
... basmele si povestile sunt, de asemenea, in stare sa transmita mesaje simbolice si profunde si sa canalizeze preocuparile si anxietatile celor mici, ajutandu-i sa le elaboreze, sa le exorcizeze, si intr-un final sa le depaseasca. Tocmai acesta este obiectivul povestilor “terapeutice” povestite in volum: sa favorizam in copii capacitatea de recunoastere a propriilor emotii si temeri, oferindu-le lor instrumente pentru a le infrunta, fara a se lase coplesiti de ele, sa isi recupereze sau sa isi creasca stima de sine, ingeniozitatea, increderea de sine. Identificandu-se cu personajele, copilul strabate in poveste situatia care il inspaimanta atat de mult, pentru a reusi sa restabileasca conditia de seninatate multumita unui limbaj metaforic.
 
La finalul fiecarei povesti sunt propuse niste sugestii de gandire pentru a crea un spatiu de ascultare si pentru a initia un dialog cu copiii.
 
"Aceastã carte existã datoritã copiilor mei. Pofta lor de neoprit de a creşte şi de a descoperi lumea, curiozitatea lor fãrã margini şi dorinţa lor de a învãţa au fost motorul ce a declanşat în mine un proces de creaţie a fanteziilor colorate pe care le-am aşternut negru pe alb din simpla plãcere de-a o face. Psihoterapia prin hipnozã a fãcut restul: mi-a îngãduit sã transform în cuvinte observarea acelei realitãţi care îmi era atât de aproape, pentru a purta conversaţii în acel context de creştere într-un mod mai lejer şi distractiv.

Dorinţa de a crea pentru copiii mei istorisiri şi poveşti care sã vorbeascã despre ei, despre mine, despre noi şi despre speranţe a crescut odatã cu interesul lor de a interacţiona cu poveştile propriu-zise, adãugând detalii, întrebând şi subliniind, repetând la infinit, aproape din memorie."
 
Marta Sala, psiholog şi psihoterapeut, este specializatã în psihoterapia hipnoticã la Asociaţia Medicalã Italianã pentru Studiul Hipnozei (A. M. I. S. I.).
 
CUPRINS:
 
Introducere
POVEŞTILE
Când Ţestoasa alerga în viteză
Camera albastră
Cheia
Sacul gol
Copacul şi comoara amintirilor
Frumuseţea întunericului
Einstein şi prietena sa, dislexia
Mozart şi trompeta nesuferită
Dinozaurii
Picătura
Numeroasele nume ale lui Molly
Cuibul
Tortul
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti pentru copii

Created in 0.0269 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.