Povestea banilor - Charles Wheelan

Povestea banilor - Charles Wheelan
Preț: 54,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6792-2
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 408

DESCRIERE

Povestea banilor - Charles Wheelan
 
... obiceiul de a oferi bucăți de hârtie pentru a cumpăra bunuri și servicii pare, în fond, complet absurd. O bancnotă de 20 de dolari, de exemplu, nu valorează mai mult, ca simplă bucată de hârtie, decât banii folosiți în jocul de Monopoly. Cum se face astfel că 20 de dolari valorează de fapt 20 de dolari?
 
Plecând de la această întrebare simplă, Charles Wheelan ne dezvăluie universul surprinzător de viu din spatele banilor și al sistemului bancar și ne oferă răspunsuri la multe alte dileme ale lumii financiare:
De ce există bani de hârtie (sau monede fiduciare, ca să folosim un termen sofisticat) și de ce unele țări, precum Zimbabwe în anii ’90, au tipărit atât de mulți, încât au ajuns să fie folosiți ca hârtie igienică? Cum utilizează băncile centrale puterea de a crea bani pentru a gestiona crizele financiare? De ce mare parte din țările europene au aceeași monedă, iar acest lucru provoacă atât de multe probleme? Este Bitcoin soluția pentru toate aceste dispute?  
 
În Povestea banilor, Charles Wheelan ne arată cum ar trebui să funcționeze băncile și sistemul monetar, precum și efectele devastatoare pe care le pot avea asupra societății inflația, deflația, ilichiditatea și alte fenomene monetare.
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri
Introducere
PARTEA I. CE SUNT BANII  
1.  Ce sunt banii?
2.  Inflaţie şi deflaţie 
3.  Ştiinţa, arta, politica şi psihologia preţurilor
4.  Credit şi crize
5.  Băncile centrale 
6.  Ratele de schimb şi sistemul financiar global
7.  Aurul 
PARTEA A II-A. DE CE SUNT IMPORTANŢI 
8.  O scurtă incursiune în istoria monetară a Statelor Unite 
9.  1929 şi 2008
10. Japonia
11. Moneda euro
12.  Statele Unite şi China
13. Viitorul banilor
14.    Îmbunătăţirea operaţiunilor sistemului bancar central 
Note
Indice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.