Politica locului de joaca

Politica locului de joaca
Preț: 42,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-621-1
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 400

DESCRIERE

Politica locului de joaca - cum sa întelegi viata emotionala a copilului tau - Stanley I. Greenspan, Jacqueline Salmon
 
Metodele si ideile lui Stanley Greenspan ramân în continuare foarte actuale, dupa cum demonstreaza excelenta carte Politica locului de joaca: cum sa întelegi viata emotionala a copilului tau. Când copiii încep scoala, în mod ideal, ei ar trebui sa aiba deja câteva capacitati absolut necesare pentru debutul vietii în societate (sa îsi poata controla impulsurile, sa faca distinctia dintre realitate si fantezie, sa fie capabili sa asculte si sa se concentreze, sa fie capabili sa exprime nevoi, dorinte, neplaceri, sa poata stabili relatii agreabile cu ceilalti).
 
În schimb, foarte multi copii au un comportament agresiv, disfunctional si par incapabili sa se concentreze în clasa. Din pacate, aceste "dizabilitati" ajung sa fie etichetate deseori drept tulburari de atentie sau de învatare, rezultatul fiind ca cei mici ajung treptat sa îsi însuseasca aceste etichete si sa îsi piarda încrederea în sine si în propriile abilitati.
 
În acest volum scris într-un limbaj accesibil, Stanley Greenspan ofera nu doar explicatii clare, ci si solutii valoroase parintilor ai caror copii au fost diagnosticati cu probleme de atentie sau de învatare. De fapt, multi copii nu au nevoie de tratament medicamentos ori de severitate, ci de atentie suplimentara din partea parintilor.
 
Prin intermediul unei metode structurate în cinci pasi (floortime, timp pentru rezolvarea problemelor, identificarea cu punctul de vedere al copilului, împartirea provocarilor în etape mai mici, stabilirea limitelor), parintii învata sa ofere copilului timp si sprijin neconditionat, ajutându-l sa îsi transpuna emotiile în planul ideilor si sa învete sa se integreze în diverse grupuri.
 
CUPRINS:
 
Prefata... 7
Capitolul I. Anii de scoala primara... 11
Capitolul 2. Agresivitate, competitie si rivalitate... 45
Capitolul 3. Respectul de sine si relatiile cu semenii... 101
Capitolul 4. Adevaratul alfabet... 135
Capitolul 5. Dificultati de învatare... 199
Capitolul 6. Echilibrul dintre fantezie si realitate... 257
Capitolul 7. Sexualitate si pubertate... 301
Capitolul 8. Cinci principii ale unei educatii parentale sanatoase... 355
Cuvânt de încheiere: Reperele emotionale ale anilor de scoala primara... 392

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0357 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.