Platon, Opera integrală (volumul 2)

Platon, Opera integrală (volumul 2)
Preț: 95,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Autor:
ISBN: 978-973-50-7401-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 688
Categoria: Filozofie

DESCRIERE

Platon, Opera integrală (volumul 2)
 
Dialogurile cuprinse în volumul de faţă ţin de așa-numita primă perioadă de tranziţie și de perioada de maturitate a lui Platon (vezi POI, 1, p. 21), fiind astfel mai târzii decât cele cuprinse în primul volum.
 
O precizie prea mare în datarea relativă sau absolută a fiecărui dialog este aproape imposibilă, dovadă controversele dintre specialiști pe această temă. Prin urmare, ordinea din volum aproximează ordinea cronologică reală.
 
În unele dintre aceste dialoguri (Phaidon, Banchetul), Platon oferă versiuni ale „teoriei formelor“, în altele susţine teoria învăţării ca „reamintire“ (Menon, Phaidon). E foarte probabil că deja începuse să predea la Academie și discuta despre aceste teorii esenţiale din filozofia sa, argumentând în favoarea lor și răspunzând la obiecţii (POI, 1, p. 21). În ansamblu, dialogurile din volum conţin o mare varietate tematică – metafizică, logică, etică, etimologie, retorică, politică. Ele sunt în continuare (ca și în faza anterioară) centrate în jurul spuselor și actelor lui Socrate, rămas personajul principal; iar în Phaidon asistăm la ultimele sale ceasuri.

CUPRINS:

Euthydemos
Cratylos
Gorgias
Menexenos
Menon
Phaidon
Banchetul (Symposion)
Anexa1 (Gorgias)
Anexa2 (Menon)
Note
Lista abrevierilor bibliografice
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0255 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.