Perfect increzator. Cum sa-ti calibrezi deciziile intr-un mod intelept

Perfect increzator. Cum sa-ti calibrezi deciziile intr-un mod intelept
Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 9786069801727
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 264

DESCRIERE

Perfect increzator. Cum sa-ti calibrezi deciziile intr-un mod intelept - Don A. Moore
 
... pe parcurs, voi încerca să clarific câteva concepții eronate destul de comune cu privire la ce este încrederea și cum funcționează ea. Pentru că ea nu este nici o trăsătură de personalitate și nici o măsură a prețuirii de sine. Privește‐o mai degrabă ca pe o evaluare care ia în considerare atât convingerile tale, cât și informațiile concrete. Este o evaluare a capacităților tale și a ceea ce poți realiza.

... dacă ai citit cărți despre adoptarea deciziilor, eşti probabil conştient de vulnerabilitatea la excesul de încredere. Decenii întregi de cercetare demonstrează că oamenii îşi supraestimează înţelepciunea foarte des. De fapt, convingerile noastre sunt rareori pe cât de corecte sau de precise avem noi impresia.

Dar nici diminuarea încrederii nu e o soluție. Lipsa încrederii de sine este o altă greşeală. Subestimarea propriului potențial te descurajează să mai accepți provocări pe care le-ai putea duce la bun sfârşit, să abordezi oamenii cu care te-ai înțelege bine, făcându-te astfel să ratezi şanse din care ai avea de câștigat.

În paginile ce urmează vom analiza cum lipsa încrederii de sine te pune în pericolul de a nu îți înfăptui potențialul. Dacă excesul de încredere poate fi cauza unor acțiuni greșite, adică să faci ceva ce regreti mai târziu, lipsa încrederii de sine determină greşeli provocate de inacțiune, comise prin refuzul unor şanse care ar fi avut rezultate bune. Dar ambele sunt greşeli.
 
Te voi încuraja să te folosești în procesul de calibrare a încrederii informații concrete şi fapte reale, în detrimentul gândirii iluzorii. Pentru asta va trebui să te gândești ce înseamnă să crezi adevărul despre un viitor incert. Ce înseamnă să ai nişte idei realiste despre rezultatele, performanțele și realizările pe care nu le-ai obţinut încă. Calibrarea încrederii tale te va obliga, de asemenea, să accepți faptul că performanţa este adesea dificil de apreciat sau de cuantificat. Ce reper este util pentru evaluarea sincerității tale, a abilităților tale de şofat sau a potențialului de dezvoltare în carieră? Vei găsi aici nişte răspunsuri.

Această carte oferă o perspectivă nouă asupra încrederii, indicând calea de mijloc dintre a avea prea multă încredere și avea prea puțină.

CUPRINS:
 
Partea I. Exces și lipsă

1. Ce este încrederea?
2. Cum mă pot înşela?
3. Ce este posibil?
4. Cât de rău poate fi?

Partea a II-a. Optim

5. Clarifică
6. Prognoza
7. Ia în considerare alte perspective
8. Găseşte calea de mijloc

Mulțumiri
Note

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0489 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.