Pe locuri, fiţi gata... respiraţi!

Pe locuri, fiţi gata... respiraţi!
Preț: 31,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-111-700-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 240

DESCRIERE

Pe locuri, fiţi gata... respiraţi! Practicaţi mindfulness alături de copiii voştri pentru diminuarea crizelor emoţionale şi o familie mai liniştită - Carla Naumburg
 
... problema nu este ca gândim, ci că cei mai mulţi dintre noi au tendinţa de a lua in serios orice gând care le trece prin cap. indiferent de calitatea, justeţea, relevanţa sau utilitatea sa. Ne pierdem cu uşurinţă in hăţişul ideilor care ne trec prin minte şi alocăm exagerat de mult timp şi energie pentru a le cerceta, a le înţelege, a le deconstrui. a le depăşi sau a le învinge.
 
Se întâmplă foarte rar ca acest proces să ne aducă un plus de luciditate: cel mai adesea ne adânceşte in galeriile întortocheate ale creierului nostru şi ne îndepărtează de experienţa noastră reală, adică de singurul loc din care putem realmente schimba ceva în vieţile noastre. Adevărul este că gândurile sunt doar gânduri (ele nu sunt totuna cu realitatea) şi că ne influenţează realitatea numai dacă noi le permitem să o facă.
 
Reglarea emoţiilor, sau capacitatea de a nu te manifesta imediat după cum îţi dictează orice emoţie pe care o simţi, reprezintă una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă copiii. Când aceştia nu îşi pot controla emoţiile, au tendinţa de a ţipa. de a arunca cu obiecte, de a lovi. de a muşca sau de a adopta alte comportamente problematice. Le poate fi greu să se liniştească. [...] Deşi până la un punct problemele de gestionare a emoţiilor puternice fac parte din procesul normal de creştere (nimeni nu se aşteaptă ca un prunc să aibă răbdare până la ora mesei dacă ii este foame), există modalităţi de a interacţiona cu copii noştri şi de a le răspunde, astfel încât să-i ajutăm să evite o criză de furie sau măcar să se liniştească cât mai rapid după un astfel de episod.
 
CUPRINS:
 
Introducere
 
PARTEA I. Cum sa dobândiţi o stare deplin conştientă a minţii
 
CAPITOLUL I. Beneficiile mindfulness-ului pentru copilul vostru
CAPITOLUL 2. Totul începe cu voi   
 
PARTEA A II-A. Cum sa împârtâşiţi bucuriile mindfulness-ului cu copilul vostru
 
CAPITOLUL 3. în copilul vostru exista un maestru zen. Ajutaţi-l sâ îl descopere
CAPITOLUL 4. Cum sâ faceţi loc pentru mindfulness în viaţa voastrâ şi a copilului vostru
CAPITOLUL 5. Cum sâ-i vorbiţi copilului vostru despre mindfulness
CAPITOLUL 6. Cutia voastrâ cu jucârii mindfulness
Mulţumiri
Resurse
Bibliografie
Pârinţi care au contribuit
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0302 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.