Patrimoniul natural al Romaniei

Patrimoniul natural al Romaniei
Preț: 70,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
Anul publicării: 2012
Pagini: 208
Categoria: Cultura generala

DESCRIERE

Patrimoniul natural al Romaniei - Petru Lificiu …lucrarea Patrimoniul Natural al Romaniei, realizata de domnul Petru Lificiu, reprezinta o excelenta prezentare a patrimoniului natural romanesc, cuprinzand atat ariile protejate din Romania, in principal parcuri nationale, parcuri naturale, rezervatii ale biosferei, zone de importanta internationala, situri naturale ale UNESCO, cat si monumente ale naturii. Textele, documentate stiintific si scrise intr-un foarte placut stil literar, ofera nu numai o informare corecta, ci si o lectura extrem de placuta. In plus, sutele de fotografii provenind de la unii dintre cei mai valorosi fotografi romani transforma aceasta carte de exceptie intr-un adevarat album de arta, mai ales ca si executia tipografica, atat pentru editia in limba romana, cat si pentru cea in limba engleza, este impecabila. Sub aceste auspicii este de inteles de ce lucrarea domnului Petru Lificiu, aparuta sub egida Forumului Ecologistilor din Romania s-a bucurat de aprecieri deosebite, exprimate inclusiv de fostul director executiv al programelor de mediu al Natiunilor Unite, prof. Dr. Klaus Topfer. Lucrarea a fost onorata cu Premiul de Carte al Romaniei pe anul 2011 acordat de Consiliul Academic al Institutului de Relatii Internationale si Cooperare Economica, diploma fiind inmanata autorului de catre prof. Dr. Anton Caragea, presedintele IRICE, intr-un cadru festiv. Autorul, Petru Lificiu, fost ministru al Apelor si Protectiei Mediului in perioada ianuarie 2002 - iunie 2003, este presedintele fondator al Forumului Ecologistilor din Romania si vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei. Domnia sa reprezinta o cunoscuta personalitate politica si culturala si in primul rand un cunoscut ecologist si partizan al protectiei mediului din Romania. Prin noua sa lucrare, Petru Lificiu ne ofera o prezentare de ansamblu a patrimoniului natural al Romaniei, util nu numai specialistilor, ci tuturor celor doritori sa afle mai multe despre frumusetile si despre valorile inestimabile ale patrimoniului nostru natural, doritori sa descopere noi destinatii turistice de exceptie, dar si celor ce vor sa tina in mana un adevarat album de fotografie artistica de calitate. Si - nu in ultimul rand - aceasta lucrare deosebita reprezinta o excelenta carte de vizita a Romaniei pentru lumea intreaga. De aceea ea nu ar trebui sa lipseasca de la niciun oficiu de turism al Romaniei, atat din tara cat mai ales din strainatate. Modul de prezentare, textele explicative, fotografiile de exceptie pun in evidenta, pentru virtualul turist, emblema unei calatorii reconfortante si instructive pentru care merita orice efort.

RECENZII

Rating general
5 (1 recenzie)
5 stele
1
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
5
Patrimoniul natural al Romaniei este un album foarte bun care te ajuta sa inveti,sa cunosti si sa sti care sunt atractiile si posibilitatiile de acces in diferite zone,parcuri nationale din Romania.Se vorbeste si se arata, fauna,flora,hidrografia,geologia,geomorfologia,clima,posibilitatile de acces si atractii turistice din tara noastra pitoreasca.Imaginiile,fotografiile sunt de o calitate indiscutabila.Merita sa il ai in biblioteca.

Cărți noi - Cultura generala

Created in 0.0233 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.