Partenerul de cuplu, resursă de vindecare. Ghid practic de psihologie cuantică - Niculina Gheorghiţă

Partenerul de cuplu, resursă de vindecare. Ghid practic de psihologie cuantică - Niculina Gheorghiţă
Preț: 75,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-95832-9-6
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 176

DESCRIERE

Partenerul de cuplu, resursă de vindecare. Ghid practic de psihologie cuantică - Niculina Gheorghiţă
 
Începând din copilărie, dezvoltarea de sine şi cunoaşterea de sine, reies din angajamentul nostru faţă de ceilalţi, şi nu de contemplarea şi preocuparea faţă de sine. Suntem creaturi relaţionale care ajung să se cunoască şi să devină ele însele doar în context relaţional.
 
De exemplu la nivel neurologic, felul în care suntem oglindiţi de îngrijitorii noştri determină gradul în care emisferele creierului se echilibrează şi lobii se integrează.
 
La nivel psihologic, efectul de observator este oglindirea celuilalt, fără de care sinele nu poate ajunge să existe, iar dacă sinele care începe să existe este haotic sau rigid, sau, dimpotrivă oscilează între atenţie şi flux de energie depinde de calitatea şi constanta acelei oglindiri.
 
Asta înseamnă că perspectiva noastră despre noi înşine depinde de modul în care suntem reflectaţi în ochii observatorului semnificativ. În copilărie, observatorii semnificativi au fost mama, tata, îngrijitorii iar la maturitate partenerii de cuplu şi copiii noştri.
 
Iniţial ne vedem pe noi înşine aşa cum ne văd ceilalţi şi aşa cum se reflectă ei asupra noastră. Dacă oglindirea lor rezonează cu experienţa noastră despre noi înşine, atunci suntem împăcaţi cu ei şi cu noi înşine şi experimentăm conectarea.
 
Dacă oglindirea nu rezonează cu experienţa noastră despre noi înşine, atunci pentru a descoperi cine suntem, tindem să ne separăm şi să ne izolăm nu să ne diferenţiem de ceilalţi şi de perspectiva lor asupra noastră declarând prin asta: "Nu sunt aşa".
 
Astfel prin procesul negării descoperim că nu suntem aşa si prin procesul afirmării descoperim că suntem aşa. Ambele sunt apărări şi nici una dintre ele nu ne diferenţiază. Dacă încercarea noastră de a ne separa nu este sprijinită, atunci ne identificăm cu perspectiva îngrijitorilor asupra noastră şi ne dezvoltăm o viziune despre sine care este opusă de a îngrijitorilor - şi astfel ne petrecem toată viaţa încercând să o apărăm. Cu alte cuvinte declaraţia de sine este eşecul de a ne diferenţia. (Niculina Gheorghiţă)

CUPRINS:

Introducere
Capitolul 1: Cine suntem ca adulţi?... 17
Capitolul 2: Cum ne formăm relaţiile de cuplu?... 27
Capitolul 3: Influenţele cu care venim în relaţiile de cuplu... 41
Capitolul 4: Cum ne putem transforma prin cunoaştere?... 73
Capitolul 5: Cum ne putem transforma, prin cunoaştere?... 113
Capitolul 6: Paşi spre iubirea deplină... 151
Bibliografie... 171

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0350 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.