Parinti in pragul crizei de nervi

Parinti in pragul crizei de nervi
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2016
Pagini: 272

DESCRIERE

Parinti in pragul crizei de nervi - Florence Le Bras
... viaţa de părinte este făcută din paradoxuri: copiii sunt tot ce ai mai scump pe lume, îi răsfeţi, îi iubeşti... şi totuşi, uneori, felul în care se comportă te scoate din minţi. Eşti în pragul crizei de nervi! Dar e cea mai păguboasă soluţie prin care poţi pune capăt unui conflict cu propriul copil: nu aşa rezolvi problema şi simţi că dai greş în rolul de părinte. Această carte nu are pretenţia să le ofere cititorilor toate cheile unei educaţii fără conflicte, ci încearcă să-i ajute să relativizeze neînţelegerile pentru a le rezolva pe un ton calm. Rod al experienţei autoarei ca mamă şi bunică, la care se adaugă expertiza unor psihologi, cartea îşi propune: - să traseze un cadru ce aminteşte bazele educaţiei şi marile etape ale dezvoltării copilului; - să descrie principalele situaţii "de criză" în funcţie de mai multe teme: somnul, alimentaţia, statul pe oliţă, politeţea, agresivitatea... Fiecare situaţie, prezentată sub forma unei mărturii, este analizată şi însoţită de sfaturi şi sugestii pentru a gestiona mai bine lucrurile şi pentru a evita repetarea situaţiilor de acest gen. Micuţii tirani nu vor mai reuşi să te scoată din sărite!
CUPRINS:
INTRODUCERE PRINCIPIILE DE BAZĂ ALE EDUCAŢIEI 1. Copilul nu-i un adult în miniatură... 18 2. Cum să-nţelegi de ce plâng bebeluşii... 26 3. Cum să-ţi educi copilul fără să fii nici prea autoritar, nici prea îngăduitor... 38 4. Cum să rezolvi conflictele... 48 5. De data asta, îmi pierd minţile. Ce să fac?... 58 SITUAŢIILE DE CRIZĂ 1. Alimentaţia... 64 2. Somnul... 90 3. Statul pe oliţă... 110 4. Igiena corporală... 126 5. Hainele... 134 6. Grădiniţa şi şcoala... 144 7. La cumpărături... 158 8. Cu ochii în ecrane... 166 9. Banii de buzunar... 176 10. Politeţea... 184 11. Ruşinea... 202 12. Agresivitatea... 212 13. Rivalitatea dintre fraţi... 218 14. Observaţiile care ne deranjează... 236 15. Comportamente care ne scot din sărite... 246

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0354 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.