Parenting: cum să creştem copii inteligenţi emoţional

Parenting: cum să creştem copii inteligenţi emoţional
Preț: 39,90 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-94680-2-9
Anul publicării: 2018
Pagini: 288

DESCRIERE

Parenting: cum să creştem copii inteligenţi emoţional - John Gottman, Joan DeClaire
 
... când părinţii le oferă copiilor empatie şi îi ajută să facă faţă sentimentelor negative precum furia, tristeţea şi frica, părinţii clădesc punţi spre loialitate şi afecţiune. În acest context - deşi respectivii adulţi stabilesc eficient limite pentru copii - comportamentele indezirabile nu mai constituie o preocupare majoră acolo. Conformarea, ascultarea şi responsabilitatea vin dintr-un sentiment de iubire şi conectare, pe care copiii îl resimt în interiorul propriei familii.
 
Astfel, interacţiunile emoţionale dintre membrii familiei devin fundaţia pe care se ridică şi sunt insuflate valorile de viaţă, în scopul de a creşte copii morali. Copiii se poartă în acord cu standardele familiei, deoarece înţeleg în adâncul sufletului că se aşteaptă de la ei o bună purtare; şi că o convieţuire caracterizată de respect face parte din apartenenţa la un „clan".
    
Spre deosebire de alte diverse teorii ce oferă un amestec eterogen de strategii care încearcă să controleze comportamentul copiilor, cei cinci paşi ai Antrenării Emoţiilor vă oferă un cadru pentru menţinerea relaţiilor personale apropiate cu copiii, pe măsură ce ei se dezvoltă.
    
Noutatea pe care o aduce cartea aceasta constă în faptul că, prin investigaţii ştiinţifice, colegii mei şi cu mine am evidenţiat că interacţiunile emoţionale dintre părinte şi copil sunt de o importanţă supremă. Ştim astăzi, cu certitudine, că atunci când mamele şi taţii practică Antrenarea Emoţiilor, asta creează o enormă diferenţă faţă de ceilalţi, în direcţia fericirii şi succesului copiilor.
 
CUPRINS:
 
Mulţumiri
Cuvânt-înainte, de Daniel Goleman
Prefaţă
Capitolul 1. Antrenarea Emoţiilor: cheia spre a creşte copii inteligenţi emoţional... 19
Capitolul 2. Evaluarea stilului personal de parenting... 51
Capitolul 3. Cinci paşi-cheie în Antrenarea Emoţiilor... 85
Capitolul 4. Strategii de Antrenare a Emoţiilor... 136
Capitolul 5. Căsnicia, divorţul şi sănătatea emoţională a copilului... 175
Capitolul 6. Rolul decisiv al tatălui... 209
Capitolul 7. Antrenarea Emoţiilor, pe măsură ce copiii cresc... 239
Note bibliografice... 279
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0553 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.