Parenting constient

Parenting constient
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-588-915-6
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 358

DESCRIERE

Parenting constient - cum sa crestem copii responsabili, încrezatori si afectuosi - Susan Stiffelman
 
Prima abilitate pe care ar trebui sa si-o formeze copiii este aceea de a sti ca au dreptul sa fie iubiti asa cum sunt ei în realitate, respectati si îngrijiti conform nevoilor lor. Iar primele modele sunt parintii. Susan Stiffelman prezinta principiile de baza ale cresterii si educarii copiilor si, în plus, îsi propune sa le ofere parintilor instrumente concrete pe care sa le puna în practica atât în beneficiul lor, cât si al copiilor. Este vorba de metode utile în viata cotidiana pentru a întari relatiile dintre ei.
 
Diagnosticata ea însasi cu tulburare hiper­kinetica cu deficit de atentie (ADHD), Susan Stiffelman aplica zilnic tehnicile de dezvoltare personala pe care le recomanda în special parintilor — mindfulness-ul, meditatia, joaca, yoga etc. A trecut printr-un divort si si-a crescut singura baiatul, folosind educatia parentala constienta, fara a alerga dupa perfectiune, fiind doar prezenta si iubitoare si constituind oricând un sprijin de nadejde pentru fiul ei.
 
Trebuie sa profitam de orice aspect al comportamentului copiilor, fie pozitiv, fie negativ, pentru a învata ceva de la ei. Orice micut este un profesor pentru parintii sai. Si ce lectii predau copiii? Unele valoroase: trairea fiecarei experiente în prezent, desprinderea de tiparele vechi de gândire si de simtire, care ne împiedica sa ne bucuram de viata, savurarea placerilor marunte care ne hranesc sufletul zi de zi.
 
Pornind de la rolurile pe care orice parinte le joaca la un moment dat în relatia cu copiii sai, acelea de Capitan, de Avocat sau de Dictator, Susan Stiffelman discuta despre situatii de viata concrete – plecarea dimineata la scoala, relatiile dintre frati, jocurile video si utilizarea dispozitivelor digitale, participarea la petreceri etc.
 
Ea prezinta metode prin care parintii pot transforma conflictul în negociere inteligenta, cearta în joc, alegerile dificile în momente de învatare etc. În plus, le arata cum pot construi legaturi trainice, indestructibile, de iubire si de respect între ei si copii.
 
CUPRINS:

Multumiri... 7
Prefata de Eckhart Toile... 11
Introducere... 17
Capitolul 1
Traiti alaturi de cel mai bun profesor... 27
Capitolul 2
Cum sa ne maturizam în timp ce ne crestem copiii... 47
Capitolul 3
Aruncati fotografia la minut... 83
Capitolul 4
Nu crestem copii, ci adulti... 113
Capitolul 5
Exemplul dragostei si al constiintei de sine... 128
Capitolul 6
O comunicare benefica întareste legaturile... 166
Capitolul 7
Puneti afirmatiile în practica... 183
Capitolul 8
Cultivarea empatiei, vulnerabilitatii si compasiunii... 202
Capitolul 9
Ajutati copiii sa faca fata stresului... 223
Capitolul 10
Fericirea este o munca interioara... 248
Capitolul 11
Instrumente, sfaturi si strategii... 272
Epilog... 329
Nota autoarei... 333
Note... 335
Materiale suplimentare... 341
Indice... 347
 
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0507 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.