Până la sfârșitul timpului. Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție

Până la sfârșitul timpului. Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-7665-8
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 472

DESCRIERE

Până la sfârșitul timpului. Minte, materie și căutarea semnificației într-un univers în evoluție - Brian Greene
 
Cum au apărut universul, materia, viața și mintea noastră? Ce destin vor avea toate acestea la scara timpului cosmic? Avem liber-arbitru? Care e raportul dintre conștiință și lumea neînsuflețită guvernată de legile fizicii? Și ce sens putem da existenței noastre?
 
Acestea sunt problemele pe care Brian Greene le abordează în Până la sfârșitul timpului pornind de la cunoștințe ferm ancorate, cum e principiul al doilea al termodinamicii, sau urmărind ipoteze plauzibile de la granițele științei actuale. Rezultatul e descrierea fascinantă și copleșitoare a unor evenimente care se pot produce la scări imense ale timpului și care pun în discuție esența condiției umane. Atât știința, cât și filozofia, credința sau artele sunt invocate de Brian Greene pentru a defini locul și rostul nostru în univers.
 
„Știința e un instrument splendid și puternic pentru a înțelege realitatea exterioară. Dar în acea cunoașter tot restul e specia umană care se contemplă pe sine, învățând ce are nevoie pentru a se perpetua și spunând o poveste care reverberează în întuneric, o poveste sculptată din sunet și gravată în tăcere, o poveste care, în ce are ea mai bun, emoționează sufletul.“ — BRIAN GREENE

CUPRINS:
 
Prefață
1. Seducția eternității
2. Limbajul timpului
3. Originile și entropia
4. Informație și vitalitate
5. Particulele și conștiința
6. Limbaj și narațiune
7. Creierul și credința
8. Instinct și creativitate
9. Durată și nepermanență
10. Amurgul timpului
11. Noblețea ființei
Mulțumiri
Note
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0433 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.