Outlive. Știința și arta longevității

Outlive. Știința și arta longevității
-5,9%
Preț: 80,00 lei
85,00 lei (-5,88%)
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-606-789-408-0
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 528

DESCRIERE

Outlive. Știința și arta longevității - Dr. Peter Attia, Bill Gifford
 
Un manifest revoluționar, care pune sub semnul întrebării opiniile medicale convenționale despre îmbătrânire, oferind o nouă abordare privind prevenția bolilor cronice și prelungirea stării de sănătate. În opinia doctorului Attia, sistemul perimat al tratamentelor ineficiente trebuie înlocuit cu o strategie personalizată și proactivă de obținere a longevității, aplicabilă imediat.
 
Astfel, citind Outlive, vom descoperi:
– de ce analizele anuale de colesterol nu sunt suficiente pentru a evalua riscul real de infarct;
– că este posibil să suferim de o boală a ficatului extrem de comună, care poate fi un precursor al bolilor cronice ale bătrâneții;
– de ce ar trebui să uităm de „diete" și să ne concentrăm pe biochimia nutrițională, folosind tehnologia pentru a ne individualiza alimentația;
– motivul pentru care activitatea fizică este cel mai puternic medicament al longevității;
– de ce ignorarea sănătății emoționale poate anula eforturile de menținere a sănătății fizice.
 
Durata vieții și starea de sănătate sunt mult mai maleabile decât credem. Putem să trasăm o cale diferită pentru viața noastră, una în care fiecare deceniu să fie mai bun decât cel precedent.

„În Outlive, Peter Attia ne-a oferit o perspectivă completă asupra unui subiect complex, acela al longevității. Cuprinzătoare și riguroasă, Outlive este plină de considerații surprinzătoare privind bolile care se manifestă pe măsură ce îmbătrânim și care cel mai probabil ne vor fi fatale celor mai mulți dintre noi, precum și asupra tacticilor și tehnicilor care ne pot ajuta să trăim mai mult, bucurându-ne de o sănătate mai bună. Felul în care este scrisă cartea ne surprinde și ne încântă, provocându-ne totodată să privim într-un alt mod longevitatea." —Siddhartha Mukherjee, autorul cărților Împăratul tuturor bolilor, câștigătoare a Premiului Pulitzer, și Gena, bestseller New York Times

Dr. Peter Attia este fondatorul centrului medical Early Medical. A absolvit Facultatea de Medicină a Universității Stanford și a făcut un rezidențiat în chirurgie generală la spitalul Johns Hopkins. De asemenea, a urmat un stagiu de chirurgie oncologică ca bursier al Institutului Național al Cancerului, unde și-a focalizat cercetările asupra imunoterapiilor pentru melanom. Face parte din comitetul editorial al revistei medicale Aging. Este gazda podcastului The Drive, unul dintre cele mai populare podcasturi din zona sănătății, medicinei și longevității.
 
Bill Gifford este jurnalist cu experiență și autorul cărții Spring Chicken: Stay Young Forever (Or Die Trying), bestseller New York Times. Articolele sale au apărut în Outside, Scientific American, Bloomberg Businessweek, Men’s Health și în numeroase alte publicații.
 
CUPRINS:

Introducere

PARTEA I
Capitolul 1: Jocul îndelungat
Capitolul 2: Medicina 3. 0
Capitolul 3: Obiectiv, strategie, tactici

PARTEA A II-A
Capitolul 4: Centenarii
Capitolul 5: Mănâncă mai puțin, trăiește mai mult
Capitolul 6: Criza abundenței
Capitolul 7: Ceasornicul
Capitolul 8: Celula scăpată de sub control
Capitolul 9: În căutarea memoriei

PARTEA A III-A
Capitolul 10: Cum să gândim tactic
Capitolul 11: Activitatea fizică
Capitolul 12: Antrenamentul 101
Capitolul 13: Evanghelia stabilității
Capitolul 14: Nutriția 3. 0
Capitolul 15: Cum să pui în aplicare biochimia nutrițională
Capitolul 16: Trezirea
Capitolul 17: Proiect în derulare

Epilog
Mulțumiri
Note
Bibliografie

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Medicina/Sanatate

Created in 0.0401 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.