Osteopatia. Filozofie si principii

Osteopatia. Filozofie si principii
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-93998-4-2
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 256

DESCRIERE

Osteopatia. Filozofie si principii - Andrew Taylor Still
 
... cea mai importantă moştenire pe care o lasă Andrew T. Still lumii este, cu siguranţă, descoperirea unei metode alternative de vindecare şi popularizarea ei în ciuda opoziţiei vehemente pe care o întâlneşte din partea confraţilor săi. Aceştia îi critică fervent ipotezele ştiinţifice şi îi pun la îndoială nu numai tehnica descoperită, ci şi judecata. Still a trebuit să se lupte cu prejudecăţile lor şi a reuşit să consolideze un sistem de vindecare care se practică şi astăzi cu succes şi care a stat la baza dezvoltării altor terapii complementare de succes: chiropractica, terapia cranio-sacrală etc...
... doresc să vă spun că în această carte nu vă voi obosi prezentându-vă o compilaţie, făcută doar pentru a-i vinde o carte cititorului nerăbdător. Deoarece mi-am petrecut trei decenii citind şi urmând formulele şi remediile (alopate) folosite pentru vindecare şi am aflat, cu regret, că a fost inutil să ascult de îndrumările lor - pentru că, în loc să aduc vindecare, faceam mult rău cu ele - am cerut şi am obţinut un divorţ mental de ele şi vreau să se înţeleagă clar că medicamentele şi cu mine suntem la fel de departe cum este Orientul de Occident, acum şi pentru totdeauna.
 
De acum încolo, în tot ceea ce spun sau scriu, voi urma ordinele naturii. Nu citez niciun autor în prezenta lucrare - îl citez numai pe Dumnezeu şi citez din propria-mi experienţă, precum şi din conferinţele şi cursurile pe care le-am susţinut în faţa publicului deoarece nicio lucrare scrisă de medici nu ne poate fi de folos aici. în plus, ar fi şi foarte nechibzuit să le cer sfaturi şi instrucţiuni cu privire la o ştiinţă despre care ei nu ştiu nimic.
 
Ei de-abia sunt capabili să le dea sfaturi celor din branşa lor; nu au fost rugaţi niciodată să ne dea nouă sfaturi şi am libertatea să spun că puţine sunt persoanele care au studiat la şcoala mea şi au încercat să obţină informaţii de la medicii scriitori, iar apoi să le pună în aplicare în orice zonă a osteopatiei, fie ea teoretică sau practică. Cei care studiază orice teorie au mai mult succes dacă metodele de raţionament sunt simple. Facem raţionamente numai pentru a găsi informaţiile necesare şi ar trebui să verificăm şi să începem cu cât mai multe fapte cunoscute posibil.
 
Dacă emitem raţionamente cu privire la bolile organelor capului, gâtului, abdomenului sau bazinului, mai întâi trebuie să ştim unde se află aceste organe, ce artere alimentează ochiul, urechea sau limba şi de unde vin acestea... la şcoala noastră, se predă anatomia mai bine decât la orice şcoală de acum, deoarece vrem să aveţi în minte o imagine vie a întregului corp sau a fiecăreia dintre părţile sale, aşa cum un pictor pregătit sa picteze are în minte imaginea chipului, peisajului, animalului sau a oricărui lucru pe care doreşte să-l reprezinte prin lintermediul penelului său. Altfel totul ar fi doar o pierdere de timp şi de vopsea, iar pictorul ar realiza o mâzgălitură care ar dezgusta pe oricine ar dori să-l angajeze.
 
Aici vă învăţăm anatomia cu toate ramurile ei, ca să puteţi avea şi păstra în minte, tot timpul, o imagine vie a tuturor articulaţiilor, ligamentelor, muşchilor, glandelor, arterelor, venelor, sistemului limfatic, fasciilor superficiale şi profunde, a tuturor organelor, a modului în care se alimentează fiecare şi a funcţiilor pe care trebuie să le îndeplinească, a motivelor pentru care se aşteaptă ca acestea să joace un rol şi ce este de aşteptat să se întâmple în cazul în care acest rol nu a fost jucat bine şi la timp. Nu ezit să le spun studenţilor mei: Atunci când trataţi un bolnav păstraţi permanent în minte imagini ale corpului sănătos...
 
CUPRINS:
Prefaţa
Capitolul I: Observaţii preliminare
Capitolul II: Explorări osteopatice
Capitolul III: Capul
Capitolul IV: Ceara din ureche şi rostul ei
Capitolul V: Bolile pieptului
Capitolul VI: Sistemul limfatic
Capitolul VII: Diafragma
Capitolul VIII: Ficatul, intestinele şi rinichii
Capitolul IX: Sângele
Capitolul X: Fascia
Capitolul XI: Febra
Capitolul XII: Scarlatina şi variola
Capitolul XIII: Minuni şi câteva întrebări valoroase
Capitolul XIV: A degenerat fiinţa umană?
Capitolul XV: Tratamentul osteopatic
Capitolul XVI: Teste de argumentare
Capitolul XVII: Obstetrică
Capitolul XVIII: Convulsii
Capitolul XIX: Concluzii
Capitolul XX: Ganglionul cervical superior
A. T. Still, O prezentare de Carmen Terţiu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0275 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.