Originile creativității umane

Originile creativității umane
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc la furnizor
ISBN: 978-973-50-6354-2
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 196

DESCRIERE

Originile creativității umane - Edward O. Wilson
 
... creativitatea este o trăsătură umană definitorie, iar explorarea originii acesteia ne poate ajuta să ne înțelegem mai bine ca indivizi și ca specie. Reflectând asupra dezvoltării cognitive a omului și asupra relației dintre știință și disciplinele umaniste, marele biolog E. O. Wilson așază într-o nouă lumină aspecte ale ființei noastre – precum capacitatea de a folosi limbajul, înclinația către poveste sau gustul pentru artă – fără de care apariția omului modern nu ar fi fost posibilă. Originile creativității umane este, astfel, o carte care, prin întrebările ei provocatoare, ne hrănește dorința de a ne cunoaște și de a ne descoperi afinitățile cu lumea naturală.
 
Edward O. Wilson (n. 1929) este considerat părintele sociobiologiei. Şi-a dedicat începutul carierei cercetării furnicilor și a altor insecte sociale (după cum spunea el, „Karl Marx avea dreptate: socialismul chiar funcționează, doar că nu la specia noastră“). Majoritatea contribuțiilor pecare le-a adus în domenii precum entomologia, zoologia, biologia, ecologia sau antropologia sunt completate astăzi prin programul său ambițios de unificare a tuturor disciplinelor academice în vederea înțelegerii evoluției minții umane...
 
CUPRINS:
 
I
1.    Orizontul creativităţii     
2.    Apariţia disciplinelor umaniste    
3.    Limbajul    
4.    Inovaţia    
5.    Surpriza estetică    
II    
6.    Limitele disciplinelor umaniste    
7.    Anii de neglijare     
III    
8.    Cauzele ultime     
9.    Substratul    
10.    Marea descoperire    
11.    Cultura genetică     
12.    Natura umana
IV    
13.    De ce natura este mamă        
14.    Transa vânătorului
15.    Grădinile
V    
16.    Metaforele            
17.    Arhetipurile    
18.    Cea mai îndepărtată insulă     
19.    Ironia-o izbândă a minţii
20.    Al treilea iluminism
Referinţe şi lecturi suplimentare
Credite    
indice    
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0228 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.